Virágzik a cigaretta fekete kereskedelme


 • Top Céginfó
  okt 17, 2013

  Virágzik a dohánytermékek fekete kereskedelme. A cigarettát a legkülönbözőbb helyekre rejtve – pl. utánfutó dupla falában, ömlesztett vasércszállítmányban - próbálják meg az országba csempészni majd értékesíteni.
  A "trafiktörvény" szerint a NAV engedélye szükséges ahhoz, hogy valaki dohánytermékek kiskereskedelmével foglalkozzon. A NAV továbbra is nagy hangsúlyt fektet az illegális dohánytermék-értékesítés megakadályozására, így folytatódnak az ellenőrzések.

  Virágzik a cigaretta fekete kereskedelmeVersenymotorok mellett találtak csempészett cigarettát Zalában

  Versenymotorokat szállító utánfutó dupla falában találtak közel 14 millió forint értékű, adójegy nélküli cigarettát a pénzügyőrök Zalában. (2013-10-17)

  Tizenhat millióra bírságoltak egy nőt a trafiktörvény megsértése miatt

  Egy biciklis futárnál 14 doboz, adójegy nélküli cigarettát találtak. Ezt követően lakhelyén is ellenőrzést tartottak, ahol további 1001 doboz adójegy nélküli ukrán cigarettát találtak, melyet a férfi édesanyja magáénak vallott. Mivel NAV engedélye nem volt, egymillió forintot meghaladó jövedéki bírság mellett a trafiktörvény megsértése miatt ötmillió forint közigazgatási bírsággal sújtották. Pár nappal később újabb 671 doboz adójegy nélküli cigarettát és három kilogramm fogyasztási dohányt találtak a pénzügyőrök a lakásásán. Ezért újabb tízmillió forintos bírságot szabtak ki. (2013-10-16)

  Hat és félmillió forint értékű cigarettával bukott le egy csempész Szabolcsban

  36 éves fehérgyarmati lakos ellenőrzése során  kocsija utas-, valamint csomagterében nagy mennyiségű, feltehetően csempészésből származó cigarettát találtak. A járműben csaknem 7000 doboz cigaretta volt, melynek a jövedéki törvény alapján számított értéke megközelítette a 6,5 millió forintot.  2013-10-11

  Hatezer doboz cigarettát foglaltak le az M1-es autópályán

  Az M1-es autópálya Harkályos pihenőhelyén, Tatabánya közelében egy furgonból 6000 doboz adójegy nélküli és ukrán adójegyes cigarettát foglaltak le a NAV Közép-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának nyomozói.  A NAV pénzügyi nyomozói az 5 és fél millió forint értékű cigarettát lefoglalták és a sofőr ellen eljárást indítottak. 2013-10-10

  Csempészcigarettát rejtett egy vasércszállítmány Záhonyban

  14 millió forint értékű cigarettát rejtett egy Ukrajnából érkező vasércszállítmány a záhonyi határállomáson. A cigarettát röntgenkészülék segítségével találták meg. A kocsi ömlesztett vasércszállítmányát megbontották, s alatta fekete műanyagzsákokba csomagolt 17 500 doboz ukrán adójegyes cigarettát találtak. (2013-10-10)

  Adózatlan dohányárura bukkantak a pécsi vásárban

  741 doboz cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 2013-10-06-án a pécsi vásárban. Dohánytermék értékesítésre engedélye nem volt a boltosnak.

  Dohányt készített és árult egy sátoraljaújhelyi férfi

  Dohányaprító gépével vágta a dohányt, majd az ebből készített cigarettát árulta egy sátoraljaújhelyi férfi. Jövedéki bírságra számíthat. (2013-10-06)

  Csempészkisbusz borult fel a magyar-ukrán határon

  24 millió forintot érő csempészett cigarettát találtak a pénzügyőrök.
  A felborult mikrobuszban összesen 30 ezer doboz 24 millió forint értékű ukrán eredetű cigarettát találtak a pénzügyőrök. (2013-10-06)

  Több mint nyolcezer doboz cigarettát foglalt le a NAV

  Egy hónap alatt (2013 szeptemberében) 8200 doboznyi, illegálisan értékesíteni kívánt cigarettát és csaknem hat kilogramm fogyasztási dohányt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Budapesten és Pest megyében. A pénzügyőrök összesen 9,4 millió forintnyi bírságot szabtak ki.