Újabb rekordot döntött a munkanélküliség Franciaországban


 • Top Céginfó
  jan 27, 2015

  A franciáknál az álláskeresők száma 5,21 millió. 2014. évi harmadik negyedévben a munkanélküliségi ráta 10,4 százalék volt. Újabb rekordot döntött a munkanélküliség Franciaországban.

  Újabb rekordot döntött a munkanélküliség Franciaországban

  Újabb rekordot döntött a munkanélküliség Franciaországban: az álláskeresők száma december végén elérte a 3,496 milliót, vagyis 8500-zal, 0,2 százalékkal emelkedett az előző hónaphoz képest, és 5,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi értéket - közölte a francia munkaügyi minisztérium kedden.

      A minisztériumi nyilvántartások szerint a részmunkaidőben, alkalmi munkát végzőkkel együtt az álláskeresők száma 5,21 millió. A minisztérium munkanélküliségi rátát nem közöl, azt később a statisztikai hivatal ismerteti.
     
  A 2014. évi harmadik negyedévben a munkanélküliségi ráta 10,4 százalék volt.
      Francois Hollande államfő a közelmúltban jelezte, hogy amennyiben nem sikerül megállítania a munkanélküliség növekedését, nem jelölteti magát újra elnöknek 2017-ben. Hollande két és fél évvel ezelőtti megválasztása óta csak három olyan hónap volt, amikor valamelyest csökkent az álláskeresők száma.
     
  A parlament hétfőn kezdte meg annak a törvénycsomagnak a vitáját, amelynek a gazdasági növekedés és a befektetések ösztönzése mellett az egyik legfőbb célja a munkahelyteremtés az évek óta több mint tízszázalékos munkanélküliséggel küzdő országban. Forrás: mti