Szórakozóhelyeken, szálláshelyeken, taxisoknál ellenőriztek a NAV-osok


 • Top Céginfó
  aug 12, 2015

  A NAV munkatársai "turista szemével" vizsgálódtak Budapesten. Éjszaka is vizsgálták a személyszállítást, a szállásokat, a vendéglátó- és a szórakozóhelyeket.

  Szórakozóhelyken, szálláshelyeken, taxisoknál ellenőriztek a NAV munkatársai

  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tapasztalatai szerint a Budapest belvárosi vendéglátóhelyek gyakrabban adnak nyugtát, mint egy évvel korábban, de a Forma-1 Magyar Nagydíj továbbra is vonzza a feketézőket.

      Az adó- és pénzügyőrök "a turista szemével" vizsgálódtak éjjel-nappal a fővárosban. Vizsgálták a személyszállítást, a szállásokat, az vendéglátó- és a szórakozóhelyeket is.

      Az interneten személyszállítási szolgáltatást kínálókat vizsgáló adóellenőrök és pénzügyőrök hívására több alkalommal "fehér rendszámos" autó állt elő. Nyugtát a vizsgált esetek több mint harmadában nem kaptak, és volt olyan sofőr, aki még adószámmal sem rendelkezett.
     A riksás szállítók közül valamennyi ellenőrzött feketén nyújtotta szolgáltatásait.
    
  A NAV szerint pozitív tendencia volt tapasztalható a Hungaroringhez közeli szállásadók körében. Míg tavaly többüket megbírságolta a hivatal, mert nem rendelkeztek online pénztárgéppel, illetve nem adtak bizonylatot a bevételről, addig az ismételt ellenőrzésekkor idén már szabályos gépi nyugtát kaptak a revizorok.
   Javult az éttermek, kávézók és romkocsmák nyugtaadási fegyelme.
      A NAV közleménye szerint a mogyoródi pálya környéke továbbra sem mutat kedvező képet. Az árusok gyakran kitelepülési engedély vagy adószám hiányában végeztek értékesítést, így ritka volt a nyugtaadás.
  Több esetben sérültek a jövedéki termékekre vonatkozó előírások, és a pénzügyőrök hamis termékekre is bukkantak. Emiatt alkoholterméket, baseballsapkákat, prémiumkategóriásnak tűnő mobiltelefonokat és parfümöket foglaltak le.