Százmillió a semmiből


 • Top Céginfó
  okt 17, 2013

  Százmillió forintot meghaladó összegű adókülönbözetet állapított meg az adóhivatal. Az ellenőrök figyelmét az keltette fel, hogy a magánszemély több éven át nem nyújtott be adóbevallást, jövedelemmel látszólag nem rendelkezett, azonban egy gazdasági társaság bankszámlájára több mint százötvenmillió forintot fizetett be.

  Százmillió forintot meghaladó összegű adókülönbözetet állapítotott meg a NAV  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Komárom-Esztergom Megyei Adóigazgatósága százmillió forintot feletti adókülönbözetet állapított meg az adózónál.

  A magánszemély azzal védekezett, hogy a pénz két cég egymás közötti kölcsöne volt, amelynél ő csak a banki befizetés során segédkezett, a befizetett összeg nem az ő pénze.

  Állítására semmilyen bizonyítékot nem tudott bemutatni, s a gazdasági társaságokról a NAV rendelkezésére álló információk sem támasztották alá az általa elmondottakat. A befizetéseket minden esetben a saját nevében teljesítette, amely összegek az adóhivatal megállapítása szerint adózatlan jövedelemből származtak. A magánszemély rosszul járt az állítólagosan elvállalt közreműködői szereppel, ugyanis mintegy nyolcvanmillió forint adóbírságot és több mint húszmillió forint késedelmi pótlékot is meg kell fizetnie az adóhiány mellett.   
  Forrás: nav.gov.hu 

  Egy vállalkozó többek között saját lakáshitelét is cégének „fekete” bevételeiből fizette. A lezárult vagyonosodási vizsgálat eredményeként a NAV a 10 millió forintos adóhiányon túl, további 9 millió forint bírságot és pótlékot is megállapított.