Súlyos tartozásokat hajtottak be a NAV munkatársai


 • Top Céginfó
  máj 08, 2014

  Még tart a NAV tavaszi ellenőrzéssorozata. Miskolc belvárosában adótartozást felhalmozó vendéglátóhelyek, pékségek üzemeltetőit keresték fel a revizorok, adóvégrehajtók kíséretében. A legtöbb hiányosságot a nyugtaadás valamint az alkalmazottak foglalkoztatása terén tapasztaltak. Készpénzt és berendezési tárgyakat is lefoglaltak a NAV munkatársai.

  Súlyos tartozásokat hajtottak be a NAV munkatársai

    Ilyen eset volt, amikor egyik este az Észak-magyarországi régióban, Miskolc belvárosában a szokásostól eltérő „vásárlókkal” találták szemben magukat az adótartozást felhalmozó vendéglátóhelyek, pékségek üzemeltetői, ugyanis a NAV adóellenőrei mellett az adóvégrehajtók is meglátogatták az üzleteket.

   Az adózók megdöbbenve tapasztalták, hogy miután az adóellenőrök lefolytatták a nyugtaadás és a foglalkoztatás szabályszerűségének vizsgálatát, a végrehajtók is górcső alá vették a napi teljes készpénzforgalmat, valamint az üzletekben fellelhető ingóságokat, azért, hogy a felhalmozott tartozásokat behajtsák.

   Az érintett vállalkozások a nyugtakibocsátás elmulasztása és a foglalkoztatási szabálytalanságok kapcsán többszázezer forintos bírságra számíthatnak.
  A végrehajtás során nyolcszázötvenezer forint készpénz, valamint több mint nyolc és félmillió forint becsértékű berendezési tárgyat foglaltak le a NAV munkatársai.
  A legtöbb készpénzt az éjjel-nappal nyitva tartó pékségeknél hajtották be a végrehajtók.