Sok a szabálysértés a házi pálinka forgalomba hozásakor


 • Top Céginfó
  jún 14, 2012

  Sok a szabálysértés a házi pálinka forgalomba hozásakorNőtt a szabálysértések száma a házi pálinka forgalomba hozásakor. A pénzügyőrök tavalyhoz képest idén több jogsértést találtak a magánszemélyek által adómentesen előállított erjesztett italok, valamint a magán főzött párlatokat ellenőrzésekor; a NAV több mint 26 millió forint bírságot szabott ki.

  Áprilisban és májusban elsősorban a vásártereken és -csarnokokban, piacokon, forgalmasabb közterületeken, közutakon, illetve vendéglátó-ipari egységekben, összesen 2215 helyen voltak ellenőrzések. A pénzügyőrök az esetek mintegy 30 százalékában tapasztaltak szabálytalanságot, ami jelentősen meghaladja a tavaly tavaszi 11 százalékot.

  A pénzügyőrök az eljárások során 26 millió forint bírságot szabtak ki, valamint lefoglaltak egyebek mellett több mint 700 liter alkoholterméket, 21 ezer liter szőlőbort és 2600 liter sört.

  A közlemény szerint a pénzügyőrök a leggyakrabban adózás alól elvont jövedéki termék birtoklása, illetve igazolatlan eredetű, a címkén feltüntetettől eltérő szeszfokú alkoholtermék birtoklása miatt indítottak eljárást.

   

  2012-06-14

  Forrás: mti