Pénztárgépek: Fodrászok, taxisok idén már nem biztos, hogy kapnak pénztárgépet


 • Top Céginfó
  már 24, 2015

  Nem valószínű, hogy az idén bevezessék az online pénztárgépeket a taxisok és a fodrászok körében. A speciális igényeket kielégítő pénztárgépek kifejlesztésére legalább 3-6 hónap kell. Így az idén lehet, hogy megússzák a bevezetést, de már nincs sok hátra, hogy ők is online kasszákat kapjanak.

  Pénztárgépek: Fodrászok, taxisok idén már nem biztos, hogy kapnak pénztárgépet

  A magyar Pénztárgép Szövetség elnöke szerint kevés az esély, hogy még az idén bevezessék az online gépeket a taxisok és a fodrászok körében.

  Kevés az esély a taxisok és a fodrászok idei pénztárgépesítésére - írta a Világgazdaság. A lap keddi számában Novák Zoltán, a magyar Pénztárgép Szövetség elnöke elmondta: ha csak a korábbi gépekkel kell ellátni a szépségiparban dolgozókat, akkor is féléves bevezetési periódussal kell számolni. "Vannak ugyan még kasszák raktáron, de ennyi megbízható masina nincs az országban" - fogalmazott a szakember.

  A becslések szerint 50-70 ezer gép értékesítésére lehet számítani, ha mind a szépségiparban, mind a taxisok körében kötelezővé teszik az online pénztárgépek használatát.

  Novák Zoltán megjegyezte azt is, hogy abban az esetben, ha a gépeknek speciális elvárásoknak is meg kell felelniük - a fodrászoknál például több adózó által használható gépekre lehet szükség, míg a taxisoknál több berendezés mellé kell a pénztárgépet beilleszteni - akkor várhatóan további 3-6 hónap kell a fejlesztések elvégzéséhez. Forrás: hirado.hu