Pécs, Győr, Szeged – magyar települések a világ legjobb városainak listáján.


 • Top Céginfó
  okt 08, 2015

  Pécs áll a magyar utazási célpontok nyolcadik helyén. Győr a 43., Szeged az 50.

  A trivago nevű weboldal úgynevezett Best Value Indexe három szempontot vesz figyelembe az értékeléskor: az utóbbi egy év átlagos szállásárait, a szálláshelyek értékelését, és a szállások számát.

  A trivago Best Value Index-e alapján létrehozott lista három tényezőt vesz figyelembe: az adott város átlagos szállásárát az utóbbi egy évben, a szálláshelyek értékelését (minimum 150 értékelés szükséges ahhoz, hogy egy adott település felkerülhessen a listára), valamint a szállások számát (minimum 50). Az átlagárat és a szálláshely-értékeléseket összevetve így a legjobb ár-érték arányú úti célok listája áll fel.

  Folyamatosan rekordot döntött egyébként a Magyarországra látogató turisták száma. Szakemberek arra számítanak, hogy az év végére a szálláshelyen töltött napok száma elérheti idén a 10 milliót is.

  A listán három magyar város is szerepel, mindegyik a top 50-ben.
  Tavaly Szeged ért el előkelő helyezést, benne volt a top 5-ben, ezúttal pedig Baranya megye székhelye, a 2010-es év egyik európai kulturális fővárosa, Pécs képviseli a magyar utazási célpontokat az első 10 között, nyolcadikként. Győr lett a negyvenharmadik, Szeged pedig ötvenedik az idei listán - írja az origo.hu.