Óvatosan a webshopokkal! Mire figyeljünk az online vásárlásnál?


 • Top Céginfó
  dec 05, 2014

  A webáruházakban történő vásárlásoknak számos buktatója van, melyekre nem árt, ha odafigyelünk. Nyílt Wi-Fi hálózaton ne regisztráljunk, vásároljunk. Mindig ellenőrizzük az internetes áruház üzemeltetőjének adatait. 14 napos az elállási jog webáruházas vásárlásnál.

     Az online vásárlások népszerűsége növekszik Magyarországon
  Az ünnepek előtti időszakban megnő az adathalászattal és internetes bűnözéssel foglalkozó csoportok aktivitása is.

  mire figyeljünk online vásárlásnál

  A biztonságos online vásárlás szabályai közül a megbízható link kiemelt fontosságú: ügyelni kell arra, hogy milyen weboldalra irányít át a link, és amennyiben gyanúsan néz ki a weboldal címe - például a bolt neve nem egyértelmű benne - a legjobb ha mi nyitunk egy böngésző oldalt, és kézzel írjuk be az online shop weboldalának címét.

     Nyitott Wi-Fi-hálózaton semmiképp se regisztráljunk és főleg ne vásároljunk
   Ne vásároljunk, vagy ne kezdeményezzünk online fizetési folyamatot publikus WiFi hálózaton. Kávézók, illetve egyéb publikus helyek nyitott WiFi-hálózatai kedvenc vadászterületei az internetes bűnözőknek, ezért online boltba regisztrálni is csak védett hálózaton szabad.

  Törekedni kell a megbízható üzlet és fizetési opció - például PayPal - kiválasztására, és a megbízható adatvédelemre. Mindig ellenőrizzük, hogy az online bolt címe https-sel kezdődik-e, mely a vásárlás biztonságát hivatott szolgálni. Adatainkat csak megbízható meghelyen,  titkosított módon módon adjuk meg.
  A legtöbb külföldi internetes áruház (amazon.com, e-bay is) szállít Magyarországra is, azonban készüljünk fel arra hogy a csomag elakadhat.
  Arra is készüljünk fel, ha külföldről vásárolunk, és mégsem jó a méret, a szín vagy hibás, hogyan tudjuk kicserélni?

  A webáruházakban történő vásárlásoknak számos buktatója van, melyekre nem árt, ha odafigyelünk Ne hagyjuk, magukat befolyásolni
  Ne hagyjuk magukat befolyásolni azzal, hogy az ajánlat csak egy bizonyos, rövid ideig érvényes. Minden esetben össze kell hasonlítani az azonos vagy hasonló kategóriájú termékek vételárát és az egyéb szerződéses feltételeket is más forgalmazók ajánlataival, és csak ezt követően, valamennyi lényeges információ birtokában szabad szerződést kötni.

     Webáruházból való vásárláskor az üzemeltető adatait mindig ellenőrizzük
   Azzal a vállalkozással ne kössünk szerződést, amely nem tette közzé internetes honlapján legalább az alapadatokat. A fizetés és a kiszállítás pontos feltételeiről tájékozódnunk kell a szerződéskötés előtt.

  A webáruházakban történő vásárlásoknak számos buktatója van, melyekre nem árt, ha odafigyelünk

  Elállás – 14 napon belül
      A fogyasztó 14 naptári napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, amit a termék átvételétől kell számítani. A vitás kérdések ingyenes és gyors rendezéséhez a békéltető testület nyújt segítséget.