Október 31-ig küldi ki a folyószámla kivonatot a NAV


 • Top Céginfó
  okt 22, 2013

   A korábbi évek gyakorlatának megfelelően az idén is október 31-ig küldi ki az adóhivatal a 2012. évi folyószámla-kivonatokat és pótlékértesítőket.
  Folyószámla-kivonatot az kap, akinek a folyószámla egyenlege 2012. december 31. napján 1.000,- forintot meghaladó tartozást vagy túlfizetést mutatott legalább egy adónemben.

  Október 31-ig küldi ki a folyószámla kivonatot a NAV

  Tolna megyében ez csaknem 30 ezer adózót érint.
  Folyószámla-kivonatot az kap, akinek a folyószámla egyenlege 2012. december 31. napján 1.000,- forintot meghaladó tartozást vagy túlfizetést mutatott legalább egy adónemben.
  Késedelmipótlék-értesítőt pedig csak az találhat a postaládájában, aki fizetési kötelezettségét nem vagy csak késedelmesen teljesítette és ezért 2012-re vonatkozóan késedelmi pótléka keletkezett.

  Az elektronikus bevallók nem kapnak postai értesítést tartozásukról, vagy túlfizetésükről. Ők az ügyfélkapus regisztrációt követően az interneten folyamatosan nyomon követhetik folyószámlájuk alakulását, augusztustól pedig megnézhetik az előző évi késedelmipótlék-levezetésüket is.

  Változás, hogy idén az értesítő tartalmazza a környezetvédelmi termékdíj, a népegészségügyi termékadó és az energiaadó adatait is.

  A kivonatokat magánszemélyeknek, egyéni vállalkozóknak elsődlegesen a bejelentett levelezési címre, gazdálkodó szervezeteknek székhelycímre küldi ki a hivatal.

  Ha az adózó úgy ítéli meg, hogy folyószámla-kivonatot, illetve pótlékértesítőt kellett volna kapnia, de az október 31-ig mégsem érkezett meg, akkor az illetékes adóigazgatóságnál érdeklődhet az elmaradás okáról.

  Felhívjuk a figyelmet, hogy a kiküldött kivonatokhoz készpénz-átutalási megbízást (csekket) nem mellékel az adóhivatal.
  A fennálló tartozásukat a magánszemélyek csekken, átutalással, vagy a kijelölt ügyfélszolgálatokon bankkártyával is megfizethetik.
  A 2012-re felszámított késedelmi pótlék befizetési határideje 2013. november 15-e.

  A folyószámla-kivonat illetve a pótlékértesítő átvétele után célszerű azt a saját nyilvántartásuk adataival összehasonlítani.  A kivonathoz mellékelt tájékoztató segítséget nyújt ehhez.

  Ha az egyeztetést követően valaki eltérést tapasztal, észrevételt tehet levélben, személyesen a folyószámlát vezető illetékes adóigazgatóság ügyfélszolgálatán, vagy telefonon az Ügyféltájékoztató és Ügyintéző Rendszeren keresztül
  Forrás: nav.gov.hu