Németországban a legalacsonyabb a munkanélküliség


 • Top Céginfó
  aug 11, 2015

  Németországban a legalacsonyabb a fiatalok körében a munkanélküliség az egész EU-ban. Magyarországon a nem dolgozó és nem is tanuló fiatalok aránya 13,6 százalék. Minden második fiatal munkanélküli Spanyolországban.

  Németországban a 15-24 éves korosztályban 330 ezren munkanélküliek, ami 7,7 százalékos arány, és azt jelenti, hogy tíz év alatt megfeleződött. 2005-ben regisztrált 15,5 százalékhoz képest 50 százalékkal csökkent - a fiatalok körében a munkanélküliségi ráta.

      Németország ezzel messze az első az Európai Unióban. A második Ausztria, jóval lemaradva, 10,3 százalékkal, a harmadik Málta 11,8 százalékkal. Magyarország a mezőny első feléhez tartozik 20,4 százalékos aránnyal. Az utolsó Spanyolország, ahol a fiatalok 53,2 százaléka munkanélküli.

      A nemzedék helyzetét az a mutató is jellemzi, amely a nem dolgozó és tanulmányokat, képzést vagy továbbképzést sem folytató fiatalok arányát jelzi. Ez Németországban 6,4 százalék, 41 százalékkal kevesebb a tíz évvel ezelőtti 10,9 százaléknál.

      Németország ebben a vonatkozásban a negyedik az EU-ban, Hollandia (5 százalék), Dánia (5,8 százalék) és Luxemburg (6,3 százalék) után. A Destatis kimutatása szerint Magyarországon a nem dolgozó és nem is tanuló fiatalok aránya 13,6 százalék.