A nagyobb vasútállomásokon is lesznek kormányablakok 2013-tól


 • Top Céginfó
  nov 26, 2012

   A MÁV-val való megállapodás szerint néhány nagyobb vasútállomáson is lesznek ügyintézést biztosító kormányablakok, valamint a fővárosban egy éjjel-nappal nyitva tartó kormányablakot is kialakítanak.

   

  A nagyobb vasútállomásokon is lesznek kormányablakok 2013-tólAzokon a járási székhelyeken, ahol okmányiroda van, lesz kormányablak, ez az év végéig 300 helyszínt jelent.

  A Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter ismertette, hogy 2013 végére minden állampolgár számára a hét öt napján reggel nyolctól este nyolc óráig elérhető lesz az ügyintézés: csaknem kétezer, különféle típusú ügyet intézhetnek el, illetve indíthatnak el.

  2014 tavaszára a minisztérium egy befejezett igazságügyi és egy befejezett közigazgatási reformot mutathat fel - mondta Navracsics Tibor.

   

   Azokon a településeken, ahol okmányiroda működik, jövőre Kormányablak  lesz, amelyeket a járási hivatalok működtetnek majd.

  Így a 2011. január 1. óta működő 29 kormányablakhoz képest országszerte megsokszorozódik a Kormányablakok száma, 2013 végére 300 helyen nyílhat Kormányablak.

  Az államigazgatási feladatok újraosztása révén a településhez, helyi mérlegeléshez kötött ügyek intézése marad a polgármesteri hivataloknál, a jegyzőknél.

  Az igazi változást 2013. év végére fogjuk tapasztalni, amikor  a mostani okmányirodák bázisán megnyílnak a kormányablakok, amelyek a járási hivatalok integrált ügyfélszolgálataként biztosítják, hogy közel 2500 ügyet lehessen egy helyszínen elintézni. 

  Az országban 2013 végére közel 300 helyen jön létre kormányablak.

   

   

   

   

   

   

  2012-11-26

  Forrás: kormany.hu