Munkahelyi családi napközik létrehozására lehet pályázni


 • Top Céginfó
  már 22, 2012

  Munkahelyi családi napközik létrehozására lehet pályázniA 8 milliárd forintos kereten belül 5,5 milliárd forint áll rendelkezésre alternatív nappali gyermekellátási szolgáltatások létrehozására, valamint vállalati és intézményi napközbeni kisgyermek-ellátásra.

  Egy pályázó maximum 50 millió forintot kaphat, egy férőhely létrehozására pedig legfeljebb 3 millió forint nyerhető el.

  A kormány a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében 8 milliárd forinttal támogatja munkahelyi családi napközik létrehozását, ezzel segítve a kisgyermekes anyák munkaerő-piaci visszatérését.

  A pályázati kiírások már elérhetőek, a pályázatokat május elseje és június elseje között lehet benyújtani - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

  A pályakezdők, az 50 éven felüliek, az alacsony iskolai végzettségűek és a kisgyermekes, GYED-ről, GYES-ről visszatérő édesanyák foglalkoztatottsága különösen alacsony Magyarországon.

  A most megjelent kiírásokra vállalatok, önkormányzatok és civil szervezetek is pályázhatnak.

  A 8 milliárd forintos kereten belül 5,5 milliárd forint áll rendelkezésre alternatív nappali gyermekellátási szolgáltatások létrehozására, valamint vállalati és intézményi napközbeni kisgyermek-ellátásra.

  Az elnyert forrásokat egyrészt a helyiségek átalakítására, felszerelésére, használati tárgyak beszerzésére, másrészt a gyermekellátást végzők képzésére lehet igénybe venni, harmadrészt az átképzettek foglalkoztatását is lehet támogatni.

  Egy pályázó maximum 50 millió forintot kaphat, egy férőhely létrehozására pedig legfeljebb 3 millió forint nyerhető el.

  A 8 milliárd forintból 1,25 milliárd a rugalmasabb foglalkoztatás - például osztott munkaidő, távmunka - elterjesztésére áll rendelkezésre.

  További 1,25 milliárd forint áll majd rendelkezésre a "rugalmasságot növelő helyi, innovatív kezdeményezések" támogatására. Erre példaként említette az államtitkár, hogy támogatás vehető igénybe az önkormányzati hivatalok nyitva tartási idejének meghosszabbítására, pelenkázó, babakocsi-tároló, vagy épp gyermekváró kialakítására a kisgyermekes édesanyák ügyintézését segítve ezzel.

   

  2012-03-22

   

  Forrás: mti