Mit ellenőriznek 2014 nyarán a fogyasztóvédők?


 • Top Céginfó
  jún 25, 2014

  A nyár beköszöntével elkezdődtek a fokozott nyári fogyasztóvédelmi ellenőrzések. Kiemelten ellenőrzik a kereskedelmi és szolgáltatási tevékenységeket. Így, például fokozott ellenőrzésre számíthatnak a rendezvényekre kitelepült egységek, valamint a taxi-szolgáltatást nyújtók.

  Elsősorban a sok vendéget vonzó, idegenforgalmi szempontból frekventált helyen található vendéglátóegységeknél, illetve különféle fesztiválokon, rendezvényeken vizsgálódnak a fogyasztóvédelem munkatársai.

  A nyár beköszöntével elkezdődtek a fokozott nyári fogyasztóvédelmi ellenőrzések

  Kiemelt helyet kapnak az idegenforgalmilag frekventált helyeken működő (így például vízpart, strand, városközpont, vásárhelyek) vendéglátó-ipari egységek, az éjszakai szórakozóhelyek, fesztiválok és más, nagy tömegeket, köztük külföldieket is vonzó rendezvények. A fogyasztóvédelmi felügyelők mindezek mellett felbukkanhatnak sportrendezvényeken is.

  A vizsgálatok a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytató vállalkozások kiszűrésére, a fogyasztói tájékoztatásra, ezen belül az árfeltüntetésre vonatkozó előírások betartására irányulnak.

  Mit ellenőriznek 2014 nyarán a fogyasztóvédők?

  A személytaxi-szolgáltatás szabályszerűségére vonatkozó ellenőrzések elsődlegesen a pályaudvarok, buszpályaudvarok, és szórakozóhelyek környékére, az idegenforgalmi szempontból frekventált területekre, nagyobb kórházakra, illetve a belvárosokra koncentrálnak. A hatóság próbautazásokkal ellenőrzik, hogy a sofőr betartja-e az előírásokat.

  A gyermekek és fiatalkorúak biztonságának védelme érdekében, a hatóság a nyári időszakban is vizsgálja a fényvédő tartalmú kozmetikai készítményeket, valamint a csecsemő- és kisgyermek-ruházati termékeket.
  Szinte az egész évet átfogó ellenőrzés keretében a nyáron is nagy figyelmet fordít a hatóság arra, hogy a 18. életévét be nem töltött személyek alkoholtartalmú italokkal és dohánytermékkel történő kiszolgálását ellenőrizze és megakadályozza.