Megtriplázódtak az egyérintéses vásárlások


 • Top Céginfó
  szep 09, 2015

  2017-től már a magasabb összeget is fizethetünk egy érintéses bankkártyával.

  Megtriplázódtak az egyérintéses vásárlások

  A MasterCard 2017-től már a magasabb összegű - az eurózónán belül 25 euró (7750 Ft) feletti - vásárlások esetén is, a PIN kód megadásával lehetővé teszi az egyérintéses fizetést, bármilyen arra alkalmas eszközzel.

  Magyarországon ez nem újdonság, hiszen itt az 5000 forintos limitösszeget meghaladó vásárlás esetén is lehet egyérintéssel fizetni a kártyabirtokosoknak, a PIN kódjuk megadásával.

  2 éven belül lehetővé teszik, hogy okostelefonjaik segítségével nagy értékű vásárlás esetén is pillanatok alatt, PIN kódos vagy ujjlenyomatos azonosítással fizessenek az ügyfelek valamennyi egyérintéses terminálon.

  2020-ra Európa minden olyan terminálján megvalósulhat az egyérintéses fizetés, amely MasterCard vagy Maestro kártyát is elfogad.

                                 
      A Magyar Nemzeti Bank statisztikái szerint idén az első negyedévben közel kétszer annyi egyérintéses fizetésre alkalmas bankkártya volt forgalomban, mint az előző év azonos időszakában. Ennek eredményeképpen a hazai kibocsátású fizetési kártyáknak már több mint 44 százaléka - 3,9 millió darab - egyérintéses.

      Az idei év első negyedében a magyar vásárlók minden korábbinál nagyobb összeget, több mint 70 milliárd forintot fizettek érintőkártyával, ami csaknem 20,5 millió fizetési tranzakciónak felel meg.

  Ma már országszerte 49 ezer bankkártya-elfogadó terminálnál lehet vásárolni érintőkártyával, többek közt bevásárlóközpontokban, éttermekben és bárokban, élelmiszer- és egyéb boltokban, benzinkutakon és jegyautomatáknál is.