Meghosszabbították a hűtőgépcsere-támogatás határidejét és emelték az összeget


 • Top Céginfó
  dec 30, 2014

  Módosult a hűtő- és fagyasztócsere-program pályázati kiírása. A beadási határidő 2015. február 15-ig tart. Az A++ és A+++ energiaosztályú készülékeknél 40 000 forint támogatás jár.  A nyertes pályázó a boltban a támogatás összegével csökkentett vételáron vásárolhatja meg az új gépet.

  Módosult a hűtő- és fagyasztócsere-program pályázati kiírása: további 107 millió forinttal támogatja az állam a régi, energiafaló hűtőgépek és fagyasztók cseréjét, a beadási határidő jövő február 15-ig tart - közölte a CECED Magyarország Háztartásigép-gyártó és -forgalmazó Érdekérvényesítő és -képviselő Egyesülés az MTI-vel hétfőn.

  Meghosszabbították a hűtőgépcsere-támogatás határidejét és emelték az összeget

      Tájékoztatásuk szerint így a pályázatra fordítható összeg összesen 795 237 000 millió forintra nőtt, a pályázatonkénti támogatás maximális értéke 5 000 forinttal emelkedett.

      Az emelt összeg az A+ energiaosztályú készülékeknél maximum 30 000 forint, az A++ és A+++ energiaosztályú készülékeknél 40 000 forint támogatás jár. 

      A már benyújtott pályázatokra is érvényes ez a módosítás, így azok a pályázók, akik december 29-e előtt nyújtották be a pályázatukat, jóváhagyása esetén az emelt támogatási összeget fogják megkapni - áll a közleményben.
   
     A támogatásra bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező magánszemély pályázhat. A pályázatok kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon (https://uszt-hgcs.hu) keresztül nyújthatók be. Ehhez a pályázóknak rendelkezniük kell ügyfélkapus regisztrációval a www.magyarorszag.hu Kormányzati Portálon.

      A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2014. szeptember 25-én hirdette meg az "Otthon Melege Program"-hoz kapcsolódó pályázati felhívást (www.kormany.hu, www.emi.hu), ezt követően október 27-től lehet a támogatásért pályázatot benyújtani 2015. február 15-ig, illetve a támogatáshoz rendelkezésre álló forrás kimerüléséig.

      A pályázat eredetileg a nyugdíjasok és nagycsaládosok részére került meghirdetésre, de a tárca a pályázattal kapcsolatos visszajelzéseket mérlegelve módosította a pályázati feltételeket, és minden magyarországi tartózkodási hellyel rendelkező magánszemély számára lehetővé tette a programban való részvételt.

      A vissza nem térítendő támogatás mértéke az új hűtőgép vételárának 50 százaléka, azzal a kitétellel, hogy a támogatás összege A+ energiaosztályú készülék választása esetén maximum 30.000 forint, A++ és A+++ energiaosztályú készülék választása esetén maximum 40.000 forint.

  A háztartási készülék cserével minimum 10 százalékos energia-, vagy minimum 20 kg/év CO2-megtakarítást szükséges elérni. A megtakarítást a pályázat készítésekor a pályázati portál automatikusan számítja a megadott adatok alapján. A pályázati honlapon lehet megtalálni a pályázatban támogatással vásárolható készülékek, valamint a lebonyolításban résztvevő kereskedők listáját (https://uszt-hgcs.hu )

      A nyertes pályázó a boltban a támogatás összegével csökkentett vételáron vásárolhatja meg az új gépet.

      A pályázat felhasználásával mérséklődik a hazai energiafogyasztás, csökkennek a lakosság rezsikiadásai, továbbá az intézkedés az ország klímapolitikai céljainak megvalósulását is támogatja. Forrás: mti