Még tart az adóhivatal nyári ellenőrzési akciója


 • Top Céginfó
  aug 15, 2011

  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága a nyár végéig folytatja ellenőrzés sorozatát.
  A Balaton-parti vendéglátóhelyek mellett, felbukkanhatnak a revizorok Nyugat-Dunántúlon: a Győri Bornapokon, a Győri Búcsú rendezvényen és a Savaria Történelmi Karneválon Szombathelyen.

   
  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatóság akciók fő helyszínei:

  Győr-Moson-Sopron megyében: VOLT Fesztivál (Sopron), Szigetköz Music Fesztivál (Dunaszeg), Nyári Fesztivál Mosonmagyaróváron augusztus 19-21., Győri Búcsú augusztus 20-án és a Győri Bornapok augusztus 25-28 között.

  Vas megyében: Savaria Történelmi Karneválon - Szombathelyen augusztus 26. és 28. között.

  Zala megyében: Balaton-parti vendéglátóipar, idegenforgalom 2011. augusztus 28-ig.

  Az akciók célja a nyári időszakban megnövekedett forgalmat lebonyolító területek fokozott ellenőrzése, a visszaélések felderítése, elsősorban a nyugta- és számlaadási kötelezettség betartásának vizsgálatára, a szabálytalan foglalkoztatás feltárására, valamint az áruk eredetének ellenőrzésére irányulóan.

  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2011. évi ellenőrzési irányaiban meghatározottak alapján a fokozott és összehangolt ellenőrzések az alábbi területekre irányulnak:

  * a forgalmas kereskedelmi egységek, vásárok és piacok területén, fesztiválok idején a nyári szezonális termékek árusítására és az ebben az időszakban jellemzően előforduló szolgáltatások igénybevételére, továbbá az ott foglalkoztatott dolgozók jogviszonyára, bejelentésére

  * a virág és dísznövény termesztőkre és forgalmazókra

  * a vendéglátás területére, elsősorban a strandokra és wellness központokra, kempingekre

  * vidámparki tevékenységet végzőkre, mutatványos berendezéseket működtető adózókra

   

  A nyári akciók során az adóhatóság közel ötszáz – Győr-Moson-Sopron megyében 250, Vas megyében 120, Zala megyében 120 darab – vizsgálat elvégzését tervezték ill. néhány még folyamatban.

  Kihasználva a vámszervekkel való összeolvadást, több időpontban és helyszínen összehangolva zajlanak az ellenőrzések, továbbá eseti jelleggel a megyei kormányhivatalok szakigazgatási szerveinek (fogyasztóvédelmi, munkavédelmi és munkaügyi, népegészségügyi szakigazgatási szervek) ellenőrei is bekapcsolódnak az akciókba.

   

  A közzétett adatok nem azt jelentik, hogy az adóhatóság ellenőrei más területeken nem ellenőriznek, pusztán azt, hogy a megjelölt helyszíneken nagy bizonyossággal jelen lesznek az adóhatóóság revizorai.

   

  Forrás: apeh.hu

  2011-08-15