Még mindig érdemes webáruházat nyitni


 • Top Céginfó
  aug 30, 2015

  Az internetes vásárlás sokkal gyorsabban növekszik, mint "bármi más". 2014-hez képest erre az évre nagyjából 30 százalékos bővülés várnak. Továbbra is népszerűek a számítástechnikai termékek, ruházati, sport és divatkiegészítő termékek.

  Még mindig érdemes webáruházat nyitni

      A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön közölte idei második becslésének adatait, amely szerint júniusban felgyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése.
  Az egy évvel korábbihoz képest az előző havi 4,4 százalékos növekedés után júniusban 7,2 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene. Az árucikkek széles körére kiterjedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 29,2 százalékkal emelkedett.

   

   

  Amit azonban a webáruház tulajdonos és a vásárló is jó ha tud:

  Ha interneten webáruházból rendelünk és a megérkezett termék mégsem tetszik 14 napon belül elállhatunk a vásárlástól, hiszen azt sem kézbe fogni, ki/felpróbálni, illetve üzembe helyezni nem tudtuk.

   

     Már több mint két éve növekszik a magyarországi kiskereskedelmi forgalom. Az államtitkár szerint ez a nagymértékű vásárlói bizalommal függ össze.

  Kiugró forgalmat bonyolítottak le a webáruházak 2013-ban is.

      Az emberek egyre kevésbé vesznek részt személyesen a vásárlásban, az internet olyan értékesítési forma, amellyel egyre többen élnek. A számítások alapján idén nagyjából 30 százalékkal több árut vásárolnak az emberek interneten, mint egy évvel korábban.

      A KSH adataiból az is kiderült, hogy az előző évhez képest a könyv- és újságértékesítés 1,4 százalékkal csökkent.
  Az államtitkár elmondta: nem csak az árukat, a híreket is egyre többen az interneten szerzik be. Forrás: MTI