Már görögországi útlemondások is érkeztek az utazási irodákhoz


 • Top Céginfó
  jún 20, 2015

  Zárva maradhatnak a bankok, érdemes több készpénzzel nekivágni ha Görögországba indulunk - írta a hirado.hu.

  Már görögországi útlemondások is érkeztek az utazási irodákhoz

  Görögország nem kap további haladékot -2015. június 30-ig törlesztenie kell lejárt adósságát. Ha Görögország nem tud törleszteni az IMF-nek, Görögország fizetésképtelenné minősítik.

  Kiválásunkkal a menekültáradatot szabadon átengedhetik az uniós tagállamokba. Ha szétesne a monetáris unió egész Európára hatással lesz, ami biztosítja a jólétet a kontinensen.

  Athén 2010 óta majdnem 320 milliárd euró értékben kapott mentőcsomagokat és június végével jár le 1,6 milliárd eurós hitele. Görögországban bankpánik alakult ki az elmúlt napokban 2 milliárd eurót vettek ki a betétesek a görög bankokból.  
  Ha ez így folytatódik, akkor a kormány kénytelen lesz tőkekorlátozásokat bevezetni és az Európai Központi Bank illetékese szerint az sem kizárt, hogy hétfőn már nem nyitnak ki a bankok.

  Már számos görög útlemondás érkezett az utazási irodákhoz. A Görögországba utazók attól tartanak, hogy egy esetleges államcsőd esetén bajba kerülhetnek, leállnak majd a bankok és a közlekedés is, így nem tudnak majd hazajutni.