Magyarországon is elindult a Google Street View szolgáltatása


 • Top Céginfó
  ápr 23, 2013

  Magyarországon is elindult keddtől (2013-04-23-tól) a Google Street View szolgáltatása. Budapest mellett a vidéki nagyvárosok és falvak is bejárhatók virtuálisan. Magyarország az ötvenedik ország, ahol a Google elindította a 360 fokos panorámaképekkel működő utcanéző térképét. A belföldi turizmust is fellendítheti.

  elindult magyarországon is a street viewA turizmusban érdekelt cégek, vendéglátó-ipari egységek is hasznát veszik majd az ingyenesen felhasználható új térképnek, de a mozgáskorlátozottak életminősége is jelentősen javulhat.
  Az autók májusban visszatérnek Magyarországra, hogy frissebb és pontosabb képeket tudjanak feltölteni az internetre.

  A magánszféra ne sérüljön, és a köz érdeke is érvényesüljön
  Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke azt hangsúlyozta, hogy a szolgáltatás beindítását az alkotmányos reform keretében létrehozott új adatvédelmi szabályozás tette lehetővé. Hozzátette: a korábbi tiltó határozatok az akkor jogszabályoknak megfelelőek voltak, de a kor túlhaladt azokon a jogi passzusokon.
  Hangsúlyozta, hogy a már publikált fényképeken az arcokat, rendszámokat ki kell takarni, de ha valaki ennél több elhomályosítást szeretne a magánszférája védelme érdekében, akkor ezt a Google-nak jelezheti. A fényképező autók újbóli megjelenéséről pedig a keresőoldalnak értesítenie kell a lakosságot.

  Ma már az utazás tervezésénél és a végső döntésnél az online médiumokat, az onnan származó információkat részesítik előnyben az emberek. A külföldiek fejében Magyarországról szürkébb kép van, mint amilyen az ország valójában, így most az a legfontosabb feladat, hogy bemutassák: színes országról van szó, és ebben a Street View is nagyon fontos eszköz lehet.

  Budapesten 2009 májusában már egyszer megjelentek a Google autói, de akkor Jóri András adatvédelmi biztos aggályait fejezte ki a fotózással kapcsolatban, ezért az amerikai cég felfüggesztette a programot. Két évvel később a biztos úgy foglalt állást, hogy az adatvédelmi szabályok betartásával fényképezhetnek a Google autói.

   

  2013-04-23

  Forrás: mti