Közúton ellenőriztek a NAV munkatársai


 • Top Céginfó
  okt 08, 2015

  Közel ezer tehergépjárművet ellenőriztek a NAV munkatársai. Minden tizediknél probléma adódott és bírságoltak is: EKÁER szabálytalanságok, be nem jelentett alkalmazottak miatt.

  Közúton ellenőriztek a NAV munkatársai

  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei kéthetes akciósorozatot zártak a napokban Békés Megyében.
  A közúti ellenőrzések alkalmával összesen 951 járművet vizsgáltak át, 101 esetben indítottak eljárást és megközelítőleg 27,5 millió forint bírságot szabtak ki.

  A NAV pénzügyőrei a megállított személy- és tehergépjárművek ellenőrzésekor számos jogsértést – például EKÁER szabálytalanságokat, be nem jelentett foglalkoztatottakkal, jövedéki és fémkereskedelmi jogsértéseket – tapasztaltak.

  Egy esetben, Vésztő külterületén egy magyar rendszámú Volkswagen Golf hátsó ülése alól, valamint egy utazótáskából összesen 1.200 doboz adózatlan NZ Super Lims márkájú cigaretta került elő. Az összesen 1 millió forint értékű dohánytermék származását a magyar sofőr igazolni nem tudta, elmondta azonban, hogy a cigarettát a nyíregyházi piacon vásárolta egy ismeretlen ukrán személytől.

  Egy másik esetben egy próbarendszámmal közlekedő Audi A4 típusú személyautót ellenőriztek a pénzügyőrök Zsadány-Biharugra kereszteződésénél. Az autót vezető magyar férfi átadta saját, valamint a jármű okmányait is, ám ezek vizsgálatakor kiderült, hogy a rendszám tulajdonosa egy komádi Kft. A férfi elmondta, hogy semmi köze a Kft-hez, soha nem is hallott róla. Hozzátette, hogy a járművet egy állatorvos barátja adta neki használatra, melyet már meg is vásárolt Szentesen egy magánszemélytől.

  A „zavaros” történet rendőrségi feljelentéssel végződött egyedi azonosító jellel visszaélés elkövetésének gyanúja miatt.

  A pénzügyőrök valamennyi szabálytalanság esetében eljárást indítottak, valamint hat esetben  bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek Forrás: nav.gov.hu