Kedvező hitelekkel pörgetnék fel a kkv-szektort


 • Top Céginfó
  máj 29, 2013

  Két kedvező kölcsön érhető el a kisvállalkozások számára. A hitelek kezdő és működő kis- és közepes vállalkozások számára érhetők el. A fő célcsoport a kereskedelmi banki módszerekkel nem finanszírozható vállalkozók köre. A cégnek nem feltétlenül kell nyereségesnek lennie.

   

  Kedvező hitelekkel pörgetnék fel a kkv-szektort Két kedvező kölcsön érhető el a kisvállalkozások számára. Az egyik a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) hitele, a másik a tíz fő alatti cégek számára indított mikrohitel csomag. A lehetőségek az indulótársaságok részére is nyitva állnak. Az országos programra a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Központban jelentkezhetnek a fővárosi cégvezetők.
   

  A fő célcsoport a kereskedelmi banki módszerekkel nem finanszírozható vállalkozók köre, akik ezen felül tanácsot is kaphatnak azzal kapcsolatban, hogy miként válhatnak hitelképessé – mondta Katona Ágnes, a szervezet hitelezési igazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című keddi műsorában.
   

  A hitelképesség megállapítása sok esetben hasonlít a kereskedelmi bankok kölcsönfeltételeihez. Kizáró ok, ha valakinek hiteltörlesztési gondjai vannak, vagy ki nem fizetett köztartozása áll fenn.
   

  Az elbírás során a vállalkozások számára megszokott, pénztermelő képesség mutatója helyett a jövőt felvázoló üzleti terven van a hangsúly, és a régóta működő cégek esetében sem jelent azonnali elutasítást a korábbi könyvelésekben szereplő negatív eredmény – tette hozzá Katona Ágnes.
   

  A cégnek nem feltétlenül kell nyereségesnek lennie, a mikrohitel esetében a hitelbizottság dönt. Ha a vállalkozás tevékenységi kört kíván váltani, ahhoz is kaphat segítséget – fejtette ki.
   

  A kölcsön ingatlanvásárlásra, vagy akár a bérelt helység felújítására is használható, valamint szóba jöhet gépek beszerzése is. A mikrohitel árubeszerzésre és dologi kiadásra is fordítható. Utóbbi esetében változatlan, 4,9 százalékos a kamat hét évig, míg a Magyar Fejlesztési Bank által nyújtott kamattámogatott hitel jelenleg 5,2 százalékos, futamideje maximum 15 év.
  Mindkét esetben forintalapú a szerződés.
   

  A maximum 7 millió forintos mikrohitelek igénylése esetében nincs határidő, míg az MFB ötvenmillió forintos kisvállalkozásokat segítő kölcsöne év végéig érhető el. 

   

  2013-05-29
  Forrás: hirado.hu