Hol lehet megnézni a gyorshajtás fotóit az interneten?


 • Top Céginfó
  már 24, 2013

  Gyorshajtás fotói: az interneten is visszanézhetők. Három éve az interneten is megtekinthetők azok a felvételek, amelyek a gyorshajtásról készültek. A kozigazgatas.police.hu oldalon az ügyirat szám és a rendszám alapján lekérhetők a fényképek.

   

   

  Hol lehet megnézni a gyorshajtás fotóit az interneten?A trafficPOINT rendszer teljes mértékben magyar fejlesztésű informatikai rendszer, melyet 2010. március 01-jétől indítottak.

  A rendszerbe lépéshez ismernie kell az ügyfélnek a 2010. március 01-jétől megindított közigazgatási hatósági eljárásban keletkezett (postai úton megküldött) ügyirat (értesítés- vagy határozat) azonosítóját és a gépjárműve rendszámát.

  A trafficPOINT rendszer célja, hogy az ügyfelek egyszerűen tájékozódhassanak az eljárás adatairól: mikor, hol történt a szabályszegés, milyen KRESZ szabályt szegtek meg, mekkora a bírság összege.

  Az internetes webhely címe: https://kozigbirsag.police.hu

  A trafficPOINT rendszer teljes mértékben magyar fejlesztésű informatikai alkalmazásrendszer, melyet a rendőrség és a Microsoft közösen dolgozott ki. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közigazgatási Hatósági Szolgálatán indult el, amely négy osztállyal: Döntéshozatali, Jogorvoslati, Végrehajtási és Backoffice és három regionális alosztállyal: Pécs, Szeged és Miskolc végzi feladatait.

  A trafficPOINT rendszer „ügyfélportálján” további bővítéseket végez majd a rendőrség. Elsődleges terv, hogy lehetőség legyen internetes, bankkártya alapú befizetésekre, majd következő lépésként – jogszabályi rendezések után – akár a teljeskörű iratbetekintés is biztosíthatóvá válhat az ügyfelek számára.

  A közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény (a továbbiakban: törvény) alapján a gépjármű üzembentartója felel azért, hogy az általa üzemeltetett, illetve használt gépjárművel a megengedett legnagyobb sebességre, a vasúti átjárón való áthaladásra, a járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülék jelzéseire, az autópálya leállósávjának igénybevételére, a behajtási tilalomra, a korlátozott forgalmú övezetre (zóna), a kötelező haladási irányra, és a természet védelmére vonatkozó előírások betartásra kerüljenek.

  A törvény szerint a fentiek megsértése esetén az üzembentartóval vagy a gépjárművet használatra átvevő személlyel szemben 30.000 forinttól 300.000 forintig terjedő közigazgatási bírságot kell kiszabni.
  Forrás: https://kozigbirsag.police.hu/

   

   

  2013-03-24
  Forrás: police.hu