Hol és mit ellenőriznek az adórevizorok 2014 nyarán?


 • Top Céginfó
  júl 09, 2014

  Egész nyáron át tart a NAV ellenőrzéssorozata. A kereskedők és a szolgáltatók minden jelentősebb rendezvényen számíthatnak ellenőrzésre. Revizorok felbukkanhatnak különböző nyári programokon, fürdős helyeken, a Balaton-parton és zenei fesztiválokon is.

  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal revizorai a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan idén is ellenőrzik a népszerű idegenforgalmi területeket, a zenés-táncos szórakozóhelyeket, kiemeltebb nyári rendezvényeket. Az állandó és időszakos vásárokon, piacokon is folyamatos a revizori jelenlét.

  Hol és mit ellenőriznek az adórevizorok 2014 nyarán?

  Az egész nyáron át tartó ellenőrzéssorozatnak köszönhetően – a rendszeres ellenőrzések mellett – minden jelentősebb rendezvényen számíthatnak az adózók ellenőrzésre, így például fürdő, zenei, gasztronómiai, történelmi fesztiválokon, programokon, a Balaton partján, és egyéb üdülőhelyi rendezvényeken. A vendégfogadás területén kiemelt figyelmet kapnak a szállásadók, akár egy órára, akár egész nyárra adnak is ki szobát.

  Az ellenőrzések elsősorban a bizonylati fegyelemre, különösen a nyugta- és számlaadásra, szigorú számadású nyilvántartásra, pénztárgéphasználat ellenőrzésére irányul, továbbá foglalkoztatotti és árueredet ellenőrzések is várhatóak.

  A nyári ellenőrzések főbb irányai:

  -          kerékpárkölcsönzés és szerviz, valamint gépjármű-kölcsönzés

  -          zöldség- és gyümölcskereskedelem

  -          szépészeti szolgáltatások

  -          vendéglátóhelyek

  -          internetes kereskedelem

  -          taxisok

  -          idegenvezetési szolgáltatások, városnéző túrák

  -          sportolási szolgáltatók

  -          strandok és területükön működő szolgáltatók

  -          nyári táborok (pl. napközis, szórakozató, továbbképzési, egészségmegőrző)

  -          mozgóárusok

  -          fagylaltárusok

  -          horgásztavak.

  Továbbá számítani lehet arra, hogy a hivatal ellenőrei a társhatóságok munkatársaival együtt is ellenőriznek. Forrás: nav.gov.hu