Hirdetési portálokon keresgélt a NAV


 • Top Céginfó
  jan 31, 2013

  Az utóbbi időben egyre több ellenőrzést indítanak a NAV ellenőrei a különböző internetes hirdetési portálokon fellelhető, valamilyen szolgáltatást, vagy termékeket kínáló személyek ellen. A közelmúltban az egyik legnagyobb országos hirdetési portálon keresztül kínált szolgáltatónál végeztek próbavásárlást. (2013-02-12)

  Hirdetési portálokon keresgél a NAVA közelmúltban egy videokazetták digitalizálásával foglalkozó vállalkozás akadt fenn a próbavásárláson, aki az egyik legnagyobb országos hirdetési portálon keresztül kínálta szolgáltatását.

  A revizorok felhívták a hirdetésben szereplő telefonszámot, majd személyes találkozót megbeszélve elvitték a digitalizálandó videokazettákat.
  Amikor elkészült a megrendelt munka, az ellenőrök elmentek a videokazettákért és az azokról másolt DVD-ért, de csak a szolgáltatást nyújtó férfi feleségét találták otthon. A hölgy átvette a munkáért kért összeget, de számlát, nyugtát nem adott róla.

  Az ellenőrzés során kiderült, hogy a hölgy a vállalkozó, és a férjével szabályos munkaszerződést kötött, azonban bejelentési kötelezettségének nem tett eleget. A vállalkozó pénztárgéppel, nyugtatömbbel nem is rendelkezett, csupán 1 db készpénzfizetési számlatömbje volt.

  A hatályos jogszabályok alapján az adóhatóság nyugta- vagy számlaadási kötelezettség elmulasztása, valamint be nem jelentett foglalkoztatott alkalmazása esetén is 1 millió forintig terjedő mulasztási bírságot szabhat ki.

   

  Forrás: apeh.hu
  (2013-02-12)