Fogorvosnál, állatorvosnál jártak a revizorok


 • Top Céginfó
  júl 07, 2013

  A NAV dél-alföldi revizorai fogorvoshoz és egy állatiorvosi rendelőbe jelentkeztek be.
  A fogorvosnál fogkő eltávolításra kértek időpontot, az állatorvoshoz macskaivartalanításra vitték a cicát.
  A fogkő eltávolítás 8000 forint, az állatorvosnál a műtét 7000 forint volt. Nyugtát egyik helyen sem kaptak. A NAV egymillió forintig terjedő mulasztási bírságot is kiszabhat.

  Fogorvosnál, állatorvosnál jártak a revizorokAz ellenőrzési irányelvek és az egyre szaporodó közérdekű bejelentések alapján a korábbi időszakban több szakterület orvosainál is jártak a NAV dél-alföldi revizorai, vizsgálva a nyugtaadási kötelezettség teljesítésére vonatkozó hajlandóságukat.

  Előfordult, hogy a revizorok fogorvoshoz jelentkeztek be fogkő eltávolításra. A fogorvos által adott időpontban, a patinás rendelőintézetben megjelent a két adóellenőr. Az egyikük alávetette magát a negyedórás beavatkozásnak, melynek díját 8000 Ft-ban határozta meg a doktornő.

  A szolgáltatást igénybevevő revizor ki is fizette a kért összeget, azonban arról nyugtát nem kapott. Az adóellenőr ezt követően a váróteremben várakozó ellenőr társával együtt visszalépett a rendelőbe és igazolták magukat. A vizsgálat során megállapították, hogy az adózó által kibocsátott utolsó nyugtát több mint egy hónapja állították ki.

  Fogorvosnál, állatorvosnál jártak a revizorokTavasszal állatorvosi rendelőben is ellenőriztek a revizorok, az akkor gyakran előforduló beavatkozásra, macskaivartalanításra kértek időpontot. Másnapra vállalták is az állatorvosi rendelőben a beavatkozást.

  Az adóellenőrök a megbeszélt időpontban elvitték a cicát és az operáció végeztével 1 óra múlva visszamentek érte. Az állatorvos 7 000 Ft-ot kért a műtétért, mely összeget átvette, de a bevételéről nyugtát, számlát nem állított ki.

  Ezekben az esetekben is a nyugtaadási kötelezettség elmulasztása miatt a NAV egymillió forintig terjedő mulasztási bírságot is kiszabhat.
  Forrás: apeh.hu