A Facebook dönti el, hol nyaralunk


 • Top Céginfó
  aug 02, 2013

  Egy friss kutatás szerint az ismerősök facebookos képei alapján dől el, hol nyaral az emberek többsége.  Dicsekedni pedig egyenesen imádunk, a vakációs fotók nyolcvan százaléka a közösségi médián landol. Egy felmérés szerint a nyaralások helyszínét ma már 52 százalékban a barátok facebookos fotói alapján választjuk meg.

  A facebook dönti el hol nyaralunk

  Brit kutatók széles körű felmérésben vizsgálták meg az utazási szokások és a közösségi média kapcsolatát. Eredményeik szerint a nyaralások helyszínét ma már 52 százalékban a barátok facebookos fotói alapján választjuk meg. „Nem túlzás azt állítani, hogy a turizmust a Facebook mozgatja” – nyilatkozta Matthew Flex, az online turizmus szakértője.

  Bár egyre tudatosabban használjuk a közösségi médiát az előzetes tájékozódásra, még ennél is nagyobb arányban szeretünk élményeinkkel dicsekedni.

  A felmérés szerint az emberek 78 százaléka tölti fel nyaralási fotóit a Facebookra. A megkérdezettek 15 százaléka pontosan azért rak fel képeket, hogy az otthon maradtak irigykedjenek rájuk, és hasonló arányban vannak azok, akik volt házastársukat akarják bosszantani – írja a szepkartya.hu.

   Brit pszichológusok szerint veszélyes játszmába kezdtünk, mert egyre nagyobb teret kap a közösségi oldalakon a versengés, és ma már egyre többen szoronganak amiatt, hogy lemaradnak ismerőseiktől. Bár a hazai Facebookon is népszerű a tengerparti képekkel való dicsekvés, egyelőre a realitás felülírja a vágyakat. A KSH adatai szerint az elmúlt évben csak a belföldi turizmus tudott növekedni, az is főként a Szép-kártyának köszönhetően.

  Az internet teljesen átformálta a turizmust, már csak azért is, mert egyre pontosabban tájékozódhatunk úti célunkról vagy a szállásról.  A felmérésben részt vevők több mint fele változtatta meg nyaralása helyszínét a közösségi médián elhangzott vélemények alapján.

  Az itt elhangzó kritikákat az emberek több mint kétharmada hiteles forrásnak tartja. Mindez azt jelenti, hogy a turisztikai szolgáltatásoknál egyre nagyobb szerepe lesz a minőségnek, hiszen a pozitív és negatív élmények is széles nyilvánosságot kapnak.

   

  a facebook dönti el hol nyaralunk

  Egyre több turizmusban érdekelt cég ismeri fel a közösségi médiában rejlő lehetőséget, és ebben mi magyarok az élmezőnyben vagyunk. Míg a világ 500 legnagyobb Facebook-oldala között csak két turisztikai oldalt találunk, addig a hazai közösségi médiában számos cég került fel az első százba.

  Az állami szektor egyelőre messze elmarad a magánszektortól, mind a Szép-kártya, mind az országimázs vonatkozásában, alig találunk nagyszámú rajongói tábort. Velünk ellentétben Malajzia turizmusra fordított reklámkeretének 80 százalékát már a közösségi oldalakon költi el.
  Forrás: hirado.hu