Évről-évre nő a webáruházak forgalma


 • Top Céginfó
  máj 22, 2012

  A magyar piacon több mint 3 ezer webáruház van. A webáruházak forgalma évről-évre nő, mert a kényelem miatt egyre többen választják az internetes vételt a hagyományossal szemen, s kezd növekedni a bizalom a világhálós fizetéssel kapcsolatban is.

  Tavaly a webáruházak kiskereskedelmi forgalma (B2C) 155-160 milliárd forint volt, szemben a 2010. évi 133 milliárd forinttal, a növekedés 50 százalékát a piacra újonnan belépő e-kereskedők adták.

  A magyar piacon több mint 3 ezer webáruház van, ám a forgalom 90 százalékát mindössze az e-boltok 10 százaléka generálja.

  Az idén a forgalom a becslések szerint 175 milliárd forint lesz, de a szakértők általában "alálőnek" a piacnak.

  Az internetes vásárlás alfája és ómegája egyszerűség és a gyorsaság, azok az oldalak számíthatnak sikerre, amelyek ezt figyelembe véve, folyamatosan, személyre szabottan fejlesztik működésüket - fejtette ki Palocsay Géza, az árukereső.hu operatív igazgatója.

   A webáruházak forgalma azért nő évről-évre, mert a kényelem miatt is egyre többen választják az internetes vételt a hagyományossal szemen, s nő a bizalom a világhálós fizetéssel kapcsolatban is.

   

  2012-05-22