Évkönyv jelent meg a stabil kis- és középvállalkozásokról


 • Top Céginfó
  júl 04, 2013

  Golden List 2014 című évkönyv jelent meg a kiemelkedően stabil hazai kis- és közepes vállalkozásokról. A tervek szerint a jövőben minden évben megjelenik az összeállítás. Több mint 100 kategóriában mutatják be az üzletileg stabil, fizetőképes, megbízható kis- és közepes vállalatot.

   Évkönyv jelent meg a stabil kis- és középvállalkozásokról

     A közlemény szerint a 340 oldalas, a tervek szerint a jövőben minden évben megjelenő összeállítást az európai üzleti információs szolgáltató Bisnode csoport besorolásai alapján a KKV Szakmai Magazin készítette közgazdászok, cégvezetők, illetve magyar és magyarországi külföldi kamarák, vállalkozói szervezetek közreműködésével.

      A szerkesztők 12 ágazatra bontották a gazdaságot, és összesen több mint 100 kategóriában mutatják be a csaknem 3000, üzletileg stabil, fizetőképes, megbízható kis- és közepes vállalatot.

      A listák összeállításánál a Bisnode európai gyakorlatában elfogadott és az üzleti kockázatok értékelésére irányuló módszert alkalmazták. Figyelembe vették a több évre vonatkozó pénzügyi mutatókat (árbevétel, eredmény, kinnlevőség), a köztartozásokat, a hatósági eljárásokat, az adott cég bővülését, helyváltoztatásait, illetve azt, hogy milyen eredményeket tud felmutatni a közbeszerzéseknél, pályázatoknál.

      Ennek alapján - egy százpontos skálán megjelölve - megállapították, hogy az adott cég mekkora valószínűséggel marad talpon, vagyis mennyire lehet rá számítani. Minél magasabb ez a szám, annál megbízhatóbb a vállalkozás - áll a közleményben.

      A KKV Szakmai Magazin második éve jelenik meg. Közérthető anyagokkal szolgál a pénzügy, az adózás, az export, a cégjog, az IT-beszerzések és használat, a HR, az ingatlanhasználat és az autópiac területéről, illetve ígéretes induló vállalkozásokat is bemutat. Kiadója, az Intermark Kft. 100 százalékban magyar tulajdonú, 1984 óta működő cég.
  Forrás: mti