Éjszaka is jöhetnek az ellenőrök


 • Top Céginfó
  aug 27, 2015

  Taxisokat ellenőrizték ismét NAV-osok. Táncos, zenés szórakozóhelyre rendeltek taxit és érdeklődtek, hogy 26 km-es távolságra mennyi lesz vajon a viteldíj.

  Éjszaka is jöhetnek az ellenőrök

  Sajnos a taxis akár 1 millió forint bírságra is számíthat, mivel a nyugtaadást elmulasztotta.

  A NAV adóellenőrei egy fesztivál után egy zenés, táncos szórakozóhelyre rendeltek taxit. Mivel nem a közelbe kérték a fuvart, indulás előtt érdeklődtek a sofőrtől, hogy előreláthatólag elég lesz-e a náluk lévő pénz a fuvardíjra.

  A megközelítőleg 26 kilométeres távolságra 6 500 forintban határozta meg a taxis a fizetendő összeget. Bár az órát elindította, az összeget elérve a város határában leállította a taxamétert.
  A megadott címhez érkezve elkérte a megbeszélt díjat, de csak a tízezresből visszajáró pénzt kapták meg az ellenőrök, a taxaméterből nyugtát nem állított ki a taxisofőr.

  A nyugtaadás elmulasztása miatt 1 millió forintig terjedő mulasztási bírságra számíthat. Az adóellenőrök folyamatosan ellenőrzik azokat a szolgáltató szektorokat, ahol jellemzően rendre elmarad a bevételek rögzítése és a bizonylatok kiállítása. Forrás: nav.gov.hu