Egyszerűsített foglalkoztatás bejelenthető már okostelefonon is


 • Top Céginfó
  jan 16, 2014

  Egy új, Android és iOS platformokon elérhető mobilalkalmazás segíti az egyszerűsített foglalkoztatás gyorsabb bejelentését, amely a jövőben akár 20 másodperc alatt is megtehető lesz. Az egyszerűsített foglalkoztatás 2007 óta létező foglalkoztatási forma mezőgazdasági és turisztikai idénymunka, vagy alkalmi munka egyszerű létesítésére. Népszerű, mert a közteher 1000 forint naponta.

     Mobilalkalmazással is beküldhető az egyszerűsített foglalkoztatás

   Az EFO 2014 - Egyszerűsített Foglalkoztatás Bejelentés nevű ingyenes alkalmazást a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) a Budapesti Műszaki Egyetemmel közösen fejlesztette ki.
  Az okostelefonos bejelentés az eddigi telefonhívásos és nyomtatványkitöltős beküldési lehetőségét egészíti ki. 2014. január 13-án már 2100 felhasználója volt a nemrégiben indult alkalmazásnak.

  Tudnivalók az egyszerűsített foglalkoztatásról itt

  Az idén nagy hangsúlyt fektetnek a már megépített rendszereken futó új fejlesztések kialakítására, ennek a folyamatnak az egyik állomása a most bemutatott EFO 2014 alkalmazás is.
      A NISZ az idén tovább folytatja a kormányzati infrastruktúra konszolidációját, és erősítik azokat a fejlesztéseket, amelyek kimondottan mobil alkalmazásokra irányulnak.

    Évente körülbelül 300 ezer egyszerűsített foglalkoztatási bejelentés érkezik csak telefonon. A bejelentést sokszor a cégvezető a munkavégzés helyszínén teszi meg, telefonos adategyeztetéssel, akár 20-30 perc alatt. Esetleg a könyvelőjének küldi el az adatokat, hogy jelentse be helyette. Előbbi esetben az ügyintézés hossza, utóbbi esetben az adatvesztés, a pontatlan rögzítés okozhat problémát.
   A következő fél évben tovább fejlesztik az EFO 2014-et: bővítik a beküldési lehetőségeket, és lesz tömeges beküldési lehetőség is.

      Az egyszerűsített foglalkoztatás 2007 óta létező foglalkoztatási forma mezőgazdasági és turisztikai idénymunka, vagy alkalmi munka egyszerű létesítésére. Népszerű, mert a közteher 1000 forint naponta, nem állnak fenn a munkaszerződés kötöttségei, és jól illeszkedik az idényjellegű tevékenységekhez.