Csomagküldő hálózatot épít az osztrák posta


 • Top Céginfó
  már 05, 2015

  Komoly konkurencia mutatkozik a csomagküldő szolgáltatás piacán: csomagküldő hálózatot épít az osztrák posta. Magyarországi leányvállalata a trans-o-flex Hungary Kft. nyereségesen működteti a csomagküldési üzletágát.

  Csomagküldő hálózatot épít az osztrák posta a régióban

  Az osztrák posta (Österreichische Post AG) nemzetközi csomagküldő hálózatot tervez kialakítani a kelet-közép-európai régióban, illetve Törökország bevonásával, a folyamat elindult, most a leányvállalatokat egységesítik.

      A trans-o-flex Hungary Kft., az osztrák posta magyarországi leányvállalata a múlt évet 4,8 millió csomag továbbításával, 4,2 milliárd forint árbevétel mellett 381 millió forint adózás utáni nyereséggel zárta.

      A 110 alkalmazottat foglalkoztató magyar leányvállalat árbevétele tavaly több mint 20 százalékkal nőtt, hasonlóan a szállított csomagok számához.
  Az árbevétel alapján a cég piaci részesedése meghaladja a 13 százalékot.
    
    A szlovák leányvállalat évi 9 millió csomagot továbbít, Horvátországban 4,6 millió, míg Szerbiában 5,1 millió a darabszám.

   2013 közepén bevezetett új típusú útdíj miatt a Budapest-vidék szállítás 6 százalékkal, míg a vidék-vidék közötti 9 százalékkal drágult. Az idei újabb útdíj-emelés miatt további egy százalékpontos emelést alkalmaztak.

      A magyar leányvállalat egyik közeli célja, hogy lehetővé tegye a mobiltelefonos fizetést, illetve mobil POS-terminálokkal szerelik fel a kézbesítőket. Ezek azért fontosak, mivel a webáruházak utánvéttel küldik a megrendelt árut, így a kézbesítőnél kell fizetni.

      Az osztrák posta 2014. évi forgalma 2,4 milliárd euró volt, ez magában foglalja a 12 külföldi leányvállalat bevételeit is. Az adózás előtti eredmény 197 millió eurót tett ki, amely 5,9 százalékkal haladta meg a 2013. évit. Alkalmazottainak száma 24 ezer. Forrás: mti