A cégek raktárkészleteit is beköthetik a NAV-hoz


 • Top Céginfó
  szep 05, 2015

  Az adóhivatal pontos képet kapna arról, hogy egy adott cég raktárában mennyi termék van. Nyomon követhetnék a beszerzést, szemmel tarthatnák az értékesítéseket.

  A cégek raktárkészleteit is beköthetik a NAV-hoz

  Az online pénztárgépek elvét követve a cégek készletnyilvántartását is be lehetne kötni az adóhivatalhoz - nyilatkozta a Magyar Időknek Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke.

  Parragh László a Magyar Időknek azt mondta: az online pénztárgépek rendszere beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Úgy véli, a kasszákhoz hasonlóan a cégek készletnyilvántartásait is be lehetne kötni az adóhivatalhoz.

  Így az ellenőrök a közúti áruszállítást ellenőrző rendszer segítségével nyomon követhetnék a beszerzést, az online pénztárgépek adatai alapján szemmel tarthatnák az értékesítéseket, az új megoldással pedig pontos képet kapnának arról, hogy az adott cég raktárában mennyi termék van.
  A kamara elnöke szerint így kisebb lenne a "feketézés" lehetősége, ezzel együtt az adminisztrációs terhek csökkenhetnének. Forrás: Híradó.hu