Bővült a pozitív lista


 • Top Céginfó
  jan 17, 2013

  Az NFH honlapján megtalálható azoknak a vállalkozásoknak a listája, amelyeknél három országos vizsgálati program során sem talált semmilyen rendellenességet a hatóság, a megelőző egy évben pedig nem alkalmaztak vele szemben szankciót, illetve nem volt megalapozott panasz ellene.
   

   Bővült a pozitív listaA pozitív listára vételükről a vállalkozások hatósági okmányt is kapnak, s azt az üzletben, vendéglőben kifüggeszthetik.
  Az igazolás kiállítása csak olyan ellenőrzések után történhet meg, amelyek során a hatóság nem csupán egy terméktípus megfelelőségét ellenőrzi, hanem a vizsgálat szélesebb körben, a fogyasztói érdekeket érintő témában zajlik.

   

   Ahhoz, hogy valamely cég felkerüljön a listára, a következő vizsgált területeken kell megfelelnie:

  •             az árfeltüntetés és árfelszámítás átfogó ellenőrzése,
  •             a szavatossággal és jótállással kapcsolatos fogyasztói kifogások és a vásárlók könyvébe tett bejegyzések intézésének ellenőrzése, valamint
  •             az idegenforgalmilag frekventált helyeken működő vendéglátó egységek és a személy-taxi szolgáltatás ellenőrzése.
    

   

  2013-01-17

  A pozitív lista jelenleg az árfelszámítással, jótállással-szavatossággal, idegenforgalmi ellenőrzéssel  kapcsolatos témavizsgálat során vizsgált vállalkozásokat tartalmazza. A lista folyamatosan bővül.