A Balatonnál sincs felmentés


 • Top Céginfó
  jún 22, 2015

  A nyári főszezonban sem kapnak felmentést a balatoni boltosok. Korábban nem tapasztalt zsúfoltság szombatonként a balatoni üzletekben a szabály eredményeként. A családi kisboltokban vasárnaponként hiányzik a friss húsárú.

  A Balatonnál sincs felmentés

  Nem ad felmentést a nyári főszezonban sem a vasárnapi zárva tartás alól a balatoni régióban a gazdasági tárca - derült ki Varga Mihály gazdasági miniszter állásfoglalásából, amelyet a Népszava ismertetett hétfői számában.

  A lap azt írta, elutasította Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Balatoni Szövetség kérését, hogy a nyári főszezonban nyitva lehessen valamennyi üzlet, a tárca ősszel dönt a vasárnapi boltzárral kapcsolatos szabályok esetleges módosításáról.

  A Népszava azt írta: még alig indult meg a balatoni főidény, de már világosan látszanak a döntés kedvezőtlen hatásai, például a tó menti üzletekben szombaton korábban nem tapasztalt mértékű a zsúfoltság, délutánra pedig a primőr áruk elfogynak.

  A vasárnap nyitva tartó kis boltokban friss húsárut nem lehet kapni, és egyre több vásárló panaszkodik arra, hogy ezekben az üzletekben gyakorlattá vált a csak a hét utolsó napján alkalmazott áremelés. Forrás: hirado.hu