Az MKB nyugdíjpénztári tagok a napokban megkapják a reálhozamot


 • Top Céginfó
  aug 04, 2011

  Az MKB Nyugdíjpénztár a közel 35 ezer visszalépő egykori tagja közül 31.400-nak fizetett ki összesen 3 milliárd 454 millió forint reálhozamot és 642 millió forint tagdíj-kiegészítést.

  Ezt megelőzően a kassza 54,2 milliárd forint értékű vagyont adott át a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapnak június 10-én.

  Az MKB Nyugdíjpénztár magánága 2011. augusztus 1-jén átadta a Magyar Postának az azoknak a volt tagoknak járó összegeket, akik postai úton kérték a járandóságukat. Akik nem rendelkeztek a nekik visszajáró összegről, szintén a posta közreműködésével jutnak hozzá a járandóságukhoz.

  A posta – a jogszabályi előírásokhoz igazodva – 20 napon belül kézbesíti a kifizetéseket, a pénztárnál nyilvántartott lakcímre.

  Az összegeket bankszámlára, közvetlenül az állami rendszerbe vagy önkéntes nyugdíjpénztárba kérő volt tagok részére augusztus 2-3. között indultak el a banki átutalások. A fogadó bank rendszerétől függően augusztus 3-án vagy 4-én érkezik meg a pénz a megadott bankszámlára vagy nyugdíjpénztári számlára.

  Az MKB magánpénztárának jelenleg 3.325 tagja van, 90 százalékuk 50 év alatti, a pénztár vagyona meghaladja a 10 milliárd forintot.
  Az MKB önkéntes nyugdíjpénztári ága közel 96 ezer tagjával és
  mintegy nyolcvanhét milliárd forintos vagyonával a negyedik legnagyobb szereplő a hazai piacon.
  Lehoczky László, az MKB Nyugdíjpénztár vezetője szerint a nyugdíjrendszerben lezajlott változásokkal egyre többen érzik szükségét az öngondoskodás egyik kézenfekvő formájának, az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarításoknak.
   

  Forrás: mti