Az Erste Nyugdíjpénztár július 27-én kezdi meg a reálhozamok kifizetését


 • Top Céginfó
  júl 21, 2011

  Több mint 38 ezer tagja számára fizet reálhozamot az Erste Nyugdíjpénztár magán-nyugdíjpénztári ágazata, az átlagos reálhozam 34.150 forint; a kifizetéseket 2011. július 27-én kezdik meg - közölte a kassza.

  Az Erste összesen 38.414 pénztártag részére fizet reálhozamot, összesen 1,3 milliárd forint értékben. Ezt az összeget, a tagdíj-kiegészítésekkel együtt július 20-án igényelte vissza az Erste az Államadósság Kezelő Központtól (ÁKK). Az átlagos reálhozam 34.150 forint.

  A kifizetéseket július 27-én kezdi meg a pénztár, és az ütemterv szerint augusztus 3-ig minden reálhozam kifizetést elindítanak. Azok, akik postai úton kérték a teljesítést - a jogosult volt pénztártagok 59 százaléka -, várhatóan később kapják majd kézbe a várt összeget.

    A pénztár magánpénztári ágazata folytatja működését, mivel maradó tagjainak száma meghaladta a törvényben előírt minimális 2 ezer főt. Az ügyvezető hangúlyozta: a nyugdíj megalapozásához továbbra is különösen fontos az egyéni öngondoskodás, amire kiváló lehetőség a 20 százalékos adókedvezményt biztosító önkéntes nyugdíjpénztár.
   

  Forrás: mti