Az AXA Nyugdíjpénztár is megkezdte a reálhozamok kifizetését - vannak akik fél milliót kapnak


 • Top Céginfó
  aug 07, 2011

  Az AXA Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár augusztus 1-jével megkezdte a reálhozamok és a tagdíj-kiegészítések kifizetését, és ezeket a jogszabályokban meghatározott határidőig, augusztus 31-éig valamennyi pénztártagjának kifizeti.

  Az AXA Nyugdíjpénztár 271 milliárd forint tagi vagyont utalt át a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapnak, ebből az összes hozam 64 milliárd forintot tesz ki. Az AXA Nyugdíjpénztár az Államadósság Kezelő Központtól ennek 10 százalékát, összesen 6,4 milliárd forintot igényelt vissza és fizet ki reálhozamként pénztártagjai részére, míg a tagdíj-kiegészítések visszaigénylésének és kifizetésének összege 1,9 milliárd forint.

  A legmagasabb kifizetési összeg eléri a 4,2 millió forintot.

  Az AXA Nyugdíjpénztár több mint 150 ezer pénztártagja számára fizet ki reálhozamot és/vagy tagdíj-kiegészítést, átlagosan 55 ezer forint értékben. A kifizetett reálhozamok több mint egyharmada meghaladja az 50 ezer forintot és 1.400 feletti azon ügyfelek száma, akik 500 ezer forintot meghaladó reálhozamra számíthatnak.

  Augusztus 1-jén az AXA Nyugdíjpénztár 67.621 tagja vette kézhez reálhozamát és/vagy tagdíj-kiegészítését, összesen 4,7 milliárd forint értékben. Augusztus 31-éig több ütemben további közel 90 ezer pénztártagja számára fizet ki összesen 3,6 milliárd forint értékű reálhozamot és/vagy tagdíj-kiegészítést az AXA.

  Az AXA Nyugdíjpénztár a kifizetést követő 5 munkanapon belül egyéni számlaértesítő formájában részletes kimutatást küld a számlázásról, illetve a kifizetett összegről valamennyi pénztártagjának.
   

  Forrás: mti