Akcióznak a kereskedők, nem figyelnek a vásárlók


 • Top Céginfó
  jún 25, 2013

  Akciósnak tűnő termékek, apró betűs kiegészítések az árak alatt – a vásárlás sokszor jelenthet bosszúságot azoknak, akik nem kellő körültekintéssel végzik. A kereskedők módszerei egyre kifinomultabbak, és úgy tűnik, az akár a bírság ellenére is megéri próbára tenni a vevőket.

  fogyasztói árak, fogyasztóvédelem, vásárlók könyve, bírságTíz ellenőrzött üzletből hatban találtak valamilyen szabálytalanságot, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének munkatársai.

  Egész évben ellenőrzi a hatóság az árfeltüntetési gyakorlatot és gazdasági reklámtevékenységet – akár fogyasztói bejelentésekre is. Az ellenőrzések száma eléri évente több mint 250-et. 

  A leggyakoribb probléma, hogy a kereskedők az árakat nem tüntetik fel egyértelműen és jól beazonosíthatóan.

  akcióznak a kereskedők
  Ha a szabálytalanságok ismétlődnek, vagy ha áruházláncokról és hipermarketekről van szó, akár nagyobb bírság is kiszabható ezért.
  Ha egy üzletben szabálytalanságot tapasztalunk és panaszunkat az üzletben nem rendezik, úgy azt minden esetben írjuk be a vásárlók könyvébe.

  Az üzletekben végzett hatósági vizsgálatok során ugyanis ezeket a bejegyzéseket és az azokra adott válaszokat a felügyelőség munkatársai minden esetben megvizsgálják.
  Forrás: nfh.hu