14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhatunk a vásárlástól


 • Top Céginfó
  jún 28, 2014

  A pórul járt idős embereket egészségmegőrző programokra hívják, ahol betegségeikre megoldásként több százezer forintos termékeket ajánlanak.
  Az utóbbi időben ugrásszerűen megnőtt a panaszok száma az árubemutatókkal kapcsolatban.

  14 munkanapon belül, indoklás nélkül, elállhatunk a vásárlástól

  A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szerint a módszer az, hogy az időseket ingyenes egészségügyi vizsgálatra hívják. Két hete szigorították a termékbemutatók szabályait, a vásárlók például hosszabb ideig állhatnak el a vásárlástól, ha rájönnek, hogy átverték őket. Sokan azonban nem tudják, hogy létezik ez a lehetőség. (Az új rendelet 2014. június 14-étől  lépett hatályba.)

  Fülöp Zsuzsanna, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője az M1 Híradójának azt mondta a panaszosok szerint elhitetik velük, hogy súlyos problémáikra a megoldást csak és kizárólag a termékvásárlással eszközölhető. Majd nagyon gyors, agresszív és erőszakos fellépésről számoltak be annak érdekében, hogy minél gyorsabban megtörténjen a szerződéskötés - tette hozzá a szóvivő.

  A hatóság szóvivője arra is felhívta a figyelmet: ha valaki meggondolja magát, úgynevezett elállásái jog illeti meg. Június közepe óta 14 munkanapon belül van arra lehetőség, hogy a vevő indoklás nélkül visszakérje a bemutatókon vásárolt termékek árát. Forrás: híradó.hu

   

   

  Az új rendelet 2014. június 14-étől  lépett hatályba, ami a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szól. Rendelet száma: 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet .
  De pl. az online web-áruházak tájékoztatásait, előírásait is tartalmazza, hogy hogyan kell azokat megjeleníteni. A rendelkezés tartalmazza a kapcsolattartást, termékvisszaküldést, szavatosság, jótállás, távollevők közötti szerződéskötést, termékbemutatókra vonatkozó előírásokat.