10 millió forintra büntettek ékszerkereskedőket


 • Top Céginfó
  júl 30, 2013

  Tízmillió forintra büntetett az adóhivatal egy kis Heves megyei településen élő nőt és élettársát, akik illegálisan üzleteltek ékszerekkel és órákkal. A pár évek óta rendelt nagy mennyiségben ékszereket és órákat Távol-Keletről és internetes aukciós oldalakon folytattak értékesítést.

       10 millió forintra büntettek ékszerkereskedőketA közlemény szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóság pénzügyőrei a légipostával külföldről érkező küldemények vizsgálata során figyeltek fel a párra, amely évek óta rendelt nagy mennyiségben ékszereket és órákat Távol-Keletről.

      Az adóvizsgálat során kiderült, hogy a nő és élettársa emellett 2010-től internetes aukciós oldalakon is napi több ezer forintos üzletszerű értékesítéseket bonyolított, 2010-ben és 2011-ben csaknem 20 millió forint értékben.
      Az üzletszerű tevékenységből származó eltitkolt jövedelem után a párnak mintegy 10 millió forint adót és az ahhoz kapcsolódó büntetéseket kell majd befizetnie a költségvetésbe.
  Forrás: mti