Újdonságok a cafeteriában 2018-ban


 • Vállalkozónet
  dec 11, 2017

  Egy friss felmérés szerint az emberek egészségmegőrzésre, rekreációra, utazásra szívesen használják a cafeteria-elemeket. Több újdonság is várható 2018-ban a juttatások terén.

   

  A tapasztalatok azt mutatják, hogy a dolgozók körében az étkezésre költhető elemek népszerűsége kifejezetten nagy. Ám ha a cégeknek át kell gondolniuk, milyen juttatást adhatnak, akkor már évek óta az egészségmegőrzéshez kapcsolódó elemek a legnépszerűbbek. Szintén a rekreációhoz kapcsolódik az üdülés, mely szintén javított a helyezésén.

  Népszerű maradt a Szép-kártya is, illetve a százezer forintos éves készpénzes juttatás is. Növekedett a kártyabirtokosok száma, illetve nőttek a befizetett hozzájárulások, támogatások összegei is.

   

  Egyre kevésbé használjuk az egészségpénztárakat

  Az országos adatok nagy eltérést mutatnak, ugyanis az egészségi kiadások finanszírozása áttolódik a közvetlen finanszírozásokra, és nem az egészségpénztárakon keresztüli történő finanszírozásban realizálódik.

   

  Diákhitel-törlesztés támogatása
  A változások között egy új elem jelenik meg: a diákhitel-törlesztés támogatása. A törlesztőrészleteknél a kötelező törlesztés mértékéig, vagy havonta a minimálbér 20 százalékáig a munkáltató adómentesen adhat támogatást.

   

  Változás történt még a mobilitás célú lakhatási támogatásban, ahol a 40 százalékos maximum helyett a minimálbér 60 százalékáig adhatja a munkáltató havonta. Vagyis az összeg az idei 51 500 forint havi maximum helyett 82 800 forint is lehet.

   

  Kizáró ok idén, ha van lakástulajdon; ha 50 százalékot nem meghaladó haszonélvezeti joggal nem terhelt tulajdonrészünk van, akkor is igénybe lehet venni a támogatást.