További szolgáltatóknál is kötelező lesz az online pénztárgép használat


 • Vállalkozónet
  már 25, 2016

  2016. szeptember 30-ától a gépjármű-javítási, karbantartási tevékenységet, a gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet, a motorkerékpár-alkatrész kereskedelmet és javítást, a plasztikai sebészeti tevékenységet végzőknél, a diszkót, illetve táncteremet működtetőknél, a ruházati tisztítóknál és a különböző, fizikai közérzetet javító és testedzési szolgáltatásokat nyújtóknál lesz kötelező az online pénztárgép használata. Az online pénztárgép kötelező használatának kiterjesztése újabb 14 ezer céget érint, ebből csak gépjárműjavítóként 6315 cég működik.

  2017. január 1-jétől a pénzváltók is csatlakoznak az online kassza rendszerhez.

  Jelenleg 217 ezer online pénztárgép üzemel az országban, többek között a kereskedelmi egységekben, benzinkutaknál, a gyógyszertárakban, a vendéglátó üzletekben és a szállodákban.

  2014-ben az online pénztárgéprendszernek köszönhetően mintegy 150 milliárd forint, 2015-ben további mintegy 60 milliárdos adóbevétel többlet keletkezett.

  A taxisoknál 2017. január 1-jéig szeretnék az új rendszert kialakítani.
  Az online pénztárgépek piacán is versenyhelyzet alakult ki, így még bizonytalan, hogy kapjanak-e támogatást az online pénztárgépekhez az érintettek.

  Az elektronikus számlát kiállítóknál a meghatározott nagyságrendű bevétellel rendelkező cégekre terjesztenék ki először.