Nézze meg, milyen információkat tárol önről a Google


 • Vállalkozónet
  okt 10, 2016

  Számítógépen, táblagépen és mobilon bármikor megnézhető, hol voltunk hónapokkal ezelőtt egy adott napon, órában és percben. Ugyanis bár nem éppen közismert, de a Google működtet Idővonal néven egy meglepő szolgáltatást, ahol mindezt nyomon lehet követni.

  Persze a belépett felhasználó nem retusált képet kap, hanem olyat, amin pontosan megnevezték, hogy az adott napon hány órakor, hová ment, gyalog vagy autóval. Az idővonalon láthatóak például azok a fotók is, amiket mobillal készített.

  A hangsúly a „belépett felhasználón” van.

  Jó tudni: ahhoz, hogy a Google jegyzetet készítsen rólunk az Idővonalán, a szolgáltatásnak bekapcsolva kell lennie. Azért a szenvedő szerkezetű fogalmazás, mert egyáltalán nem biztos, hogy mindenki tisztában van vele, aktív-e az Idővonala. Hogy eleve bekapcsoltan használja, vagy szándékosan helyezte üzembe.

  Ide kattintva és a Google fiókban használatos felhasználónevet és jelszót megadva lehet meggyőződni róla, hogy készül-e feljegyzés rólunk.

  • Androidon többnyire a Beállítások/Tartózkodási hely/Google helyelőzmények,
  • iPhone-on a Térkép/Menü/Beállítások/Előzmények menüpontban lehet

  ki- vagy bekapcsolni a szolgáltatást.

  Segítségével érdekes időutazást tehetünk, hogy hol jártunk, mit fotóztunk valamikor.

  Bár kissé meglepő, hogy ilyen pontosan megőrzik szerverek a tevékenységünket, az Idővonal használata veszélytelen, hiszen csak a belépett felhasználó láthatja a saját sztoriját. Elvileg.