Kezdődnek a nagy leárazások, mit éri meg ilyenkor vásárolni?


 • Vállalkozónet
  dec 27, 2015

  December 28-ától indulnak a december végi, január eleji leértékelések. Ilyenkor leginkább téli ruhákat, lakberendezési tárgyakat, és műszaki cikkeket éri meg vásárolni.

   


  A penzcentrum.hu összeállításából kiderül, a boltok egy része már az elmúlt hetekben szezonközi akcióval, leértékeléssel várta a vevőket - a nagy hipermarketektől a legkisebb ruházati üzletekig. Az akciók keretében akár 20-40 százalékkal is olcsóbban vehettünk meg egy-egy terméket, vagy akár a szintén elterjedt egyet fizet, kettőt kap módszerben is gondolkozhattunk (igaz, az akciók inkább csak egy-egy terméket, termékcsoportot érintettek).

  A két ünnep közötti napokban és január elejétől azonban beindulnak a szokásos karácsony utáni leárazások.

  A kereskedők rákényszerülnek ilyenkor arra, hogy jóval olcsóbban adják termékeiket, vagy legalábbis azok egy részét. Legtöbbjüknek gyakorlatilag nincs más választása, olcsóbban kell adni az árut, ha meg akar szabadulni készleteitől (ne feledjük, hogy a raktározás is költséges). 

  Érdemes tehát felkerekedni azolcsóbb ruházati termékekre vágyóknak, de azoknak is, akik a szilveszteri bulira vennének egy-egy igényesebb ruhadarabot, kedvező áron.

  A kereskedők hetente egyre nagyobb arányú kedvezményeket kínálnak,

  így a fennmaradó készletekből egyre alacsonyabb áron válogathatunk. Arra azonban figyeljünk, hogy a nagyobb üzletláncok hajlamosak ilyenkor korábbi, akár több éve raktáron levő "maradék" termékeket is betenni az akciós kínálatba - írja a lap.

  Előbb-utóbb a műszaki áruházak nagyobb leárazásaira szintén számítani lehet.

  A tavalyi évhez hasonlóan ismét várhatóak például ún. "áfamentes" napok,

  amikor egész termékcsoportok (például konyhagépek, fényképezők, mobiltelefonok) kerülnek 20-25 százalékkal kevesebbe: tanácsos várni ezekre, ha nem sürgős a műszaki cikk megvásárlása.

  A webshopok már a hét elején beindították az akciókat:

  a nagy nemzetközi ruházati boltokban már most jelentős kedvezményekkel vásárolhatunk, sok helyen ingyenes kiszállítást is kínálnak. Érdemes figyelni a webshopok hírleveleit, Facebook-oldalát: könnyen lehet, hogy kedvezményes kuponkódot is találunk.