Itt a lista hol, mit és milyen vállalkozásokat ellenőriznek a NAV ellenőrei


 • Vállalkozónet
  jún 26, 2017

  Békés megye

  Június 26-a és 30-a között várható helyszíni ellenőrzések Békés megyében

  2017. június 26-30. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban békéscsabai vendéglátó egységeknél, ezen belül is a főként fagylaltozókat üzemeltetőknél végeznek ellenőrzéseket. A revizorok és pénzügyőrök többek között a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgépek üzemeltetésére vonatkozó szabályok betartását ellenőrzik.
   

  Csongrád megye
  Fokozott ellenőrzések Csongrád megyében 2017. június 21-től július 07-ig

  A NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. június 21. és 2017. július 07. között fokozottan ellenőrzik a megyei strandok területén működő vállalkozásokat. Kiemelten vizsgálják a bizonylat kiállítást, az online pénztárgépekre vonatkozó szabályok betartását és az alkalmazottak bejelentésének szabályszerűségét.

  Győr-Moson-Sopron megye

  Fokozott ellenőrzések Sopronban június 26-tól július 2-ig

  A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai június 26-tól július 2-ig, a VOLT Fesztivál ideje alatt fokozottan ellenőrzik Sopronban a pékségeket, vendéglátó egységeket és élelmiszerüzleteket, hogy adnak-e nyugtát és bejelentik-e alkalmazottaikat.

   

  Hajdú-Bihar megye

  Operatív ellenőrzések helyszínei Hajdú-Bihar megyében a 26. héten

  A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az ellenőrzések kiemelt helyszíneinek nyilvánosságra hozatalával szeretné felhívni az adózók figyelmét, hogy nyugta-, számlaadási kötelezettségüknek körültekintően tegyenek eleget. 

  A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

  A 2017/26. heti operatív ellenőrzések tervezett helyszínei Hajdú-Bihar megyében:

  • június 26. hétfő:         Hajdúszoboszló
  • június 27. kedd:         Hajdúszoboszló
  • június 28. szerda:       Debrecen
  • június 29. csütörtök:   Debrecen
  • június 30. péntek:       Debrecen 

  A NAV munkatársai az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat, különös tekintettel a zöldség-gyümölcs kiskereskedelmi tevékenységet folytatókra. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az újonnan online pénztárgép használatára kötelezett kör ellenőrzésére valamint a jövedéki termékek ellenőrzésére.

   

  Heves megye

  2017. 26. hetében várható operatív ellenőrzések Heves megyében

  A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív adóellenőrei 2017. év 26. hetében az alábbi településeken tervezik helyszíni ellenőrzések lefolytatását:

  • június 26. (hétfő): Heves
  • június 27. (kedd): Mátraszentimre
  • június 28. (szerda): Hatvan
  • június 29. (csütörtök): Gyöngyös
  • június 30. (péntek): Eger

  A vizsgálatok során az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az újonnan online pénztárgép használatára kötelezett kör ellenőrzésére is.

   

  Nógrád megye

  Helyszíni ellenőrzések Nógrád megyében a 26. héten

  A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága Operatív Ellenőrzési Osztálya 2017. év 26. hetében az alábbiaknak megfelelően tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • június 26. (hétfő): Rétság és környéke
  • június 27. (kedd): Bátonyterenye, Pásztó, Jobbágyi és környéke
  • június 28. (szerda): Szécsény és környéke
  • június 29. (csütörtök): Karancsság
  • június 30. (péntek): Salgótarján, Bánk

  Az ellenőrzések során a revizorok elsősorban a kereskedelmi, vagy vendéglátó tevékenységet folytató, valamint az online pénztárgép használatára 2017. január 1-től kötelezett adózóknál vizsgálják a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgép használatának jogszerűségét, valamint az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét.

  A héten kiemelt tevékenységi körként az ital-kiskereskedelmi (kocsmai) tevékenységet folytató adózókat vonják vizsgálat alá az adóellenőrök.

  A fentieken túlmenően a revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

  Somogy megye

  Előszezoni ellenőrzési akció - Balaton

  2017. június 19-től kezdi meg két hetes akció-sorozatát a NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága. Az ellenőrzések a nyári szezonra való felkészülésnek is tekinthetőek, mivel ugyanezen tevékenységek a júliusi-augusztusi vizsgálatok során is kiemelt figyelmet kapnak.

  Az ellenőrzések kiterjednek az egyre nagyobb forgalmat bonyolító fagylaltozókra, ahol a bizonylat kiállításán felül az alkalmazottak bejelentése és az alapanyagok eredete is a vizsgálatok tárgyát képezik. Ezen felül kockázatelemzés alapján a viszonylag kevés bizonylatot kiállító fagyisok forgalomszámlálásokra is számíthatnak.

  Emellett ellenőrzések zajlanak az élénkülő forgalomra való tekintettel a

  • taxisoknál és a
  • szálláshely szolgáltatóknál is.

  Esetükben próbaszolgáltatások igénybevételével zajlanak a vizsgálatok.

  Az akció a nyári főszezon alatt több alkalommal megismétlésre kerül az idegenforgalmilag frekventált helyeken, ezen belül is kiemelten a Balaton-parti településeken.

   

  Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

  Operatív ellenőrzések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínei

  A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága az ellenőrzések kiemelt helyszíneinek nyilvánosságra hozatalával szeretné felhívni az adózók figyelmét, hogy bizonylatolási kötelezettségüknek körültekintően tegyenek eleget.

  A közzétett adatok nem zárják ki, hogy a NAV ellenőrei máshol is fognak ellenőrzést tartani, azonban a megjelölt településeken teljes bizonyossággal jelen lesznek.

  A 2017/26. heti operatív ellenőrzések helyszínei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében:

  • június 26. (hétfő): Nyíregyháza, Kisvárda
  • június 27. (kedd): Újfehértó, Érpatak
  • június 28. (szerda): Csenger, Pátyod
  • június 29. (csütörtök): Nyírbátor, Nyírvasvári
  • június 30. (péntek): Újfehértó
    

  Tolna megye
  Szezonális terméket árusítók fokozott ellenőrzése

  • A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai júniusban kiemelten ellenőrzik a szezonális gyümölcsöt és zöldséget, valamint a fagylaltot árusítókat. Elsősorban piacokon, közterületeken a bizonylat-kibocsátást, a foglalkoztatást és az árukészlet eredetét vizsgálják, valamint forgalomszámlálásokat is végeznek.

  Forrás: nav.gov.hu