Itt az új adótartozók listája (2016. június)


 • Vállalkozónet
  aug 10, 2016

  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette új listáját a nagy adótartozást felhalmozó magánszemélyekről és cégekről.

  Ezen 3049 magánszemély, illetve egyéni vállalkozó neve és lakcíme olvasható, akik a június 30-i állapot szerint 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkeztek; együttes tartozásuk így alsó hangon is meghaladja a 30 milliárd forintot.

  A listát böngészve több ismert névre bukkant a napi.hu: akad köztük realityszereplő, énekes, politikus, orvos, ügyvéd, tanácsadó és sportvezető is.

  • Sok adóval tartozik például Faludy György Kossuth-díjas költő-író-műfordító özvegye, Faludy Fanni, aki a NAV nyilvántartásában Faludy-Kovács Katalin Fatime néven szerepel. A költőnél 65 évvel fiatalabb Faludy Fanni nehéz helyzetéről a közelmúltban a sajtó is beszámolt, tavaly novemberben árverásre bocsátotta a költő személyes tárgyainak és kéziratainak egy részét, miután bérletidíj-tartozás miatt nem tudta megnyitni Faludy emlékmúzeumát.
  • A listán van Hertelendy Klára is, aki egykor Baby Klári néven tagja volt a Baby Sisters lányegyüttesnek. 
  • A TV2-csoport tévécsatornáin sztárolt Berki Krisztián sem küzdötte le még magát a szégyenlistáról: az előző két negyedéves összesítéshez hasonlóan a NAV idei második negyedéves listáján is olvasható a neve.
  • Nem évült el adótartozása - többek közt - a börtönt is megjárt volt szocialista politikus Zuschlag Jánosnak, a fegyházbüntetését töltő egykori milliárdos vállalkozó Portik Tamásnak, a plasztikai sebész Seffer Istvánnak, a szülész-nőgyógyász Vereczkey Attilának, a fogorvos Morid Mahmoud Rezának, és listán van még Tóthfalusi György Pál is, aki egyebek mellett a kétezres évek végén a BKV Zrt. igazgatóságának elnöke volt. Az egyéni vállalkozók közt olvasható az egri Gál Tiborné neve is, aki gyermekeivel viszi tovább elhunyt férje borászatát.

  Akik lekerültek...

  Kikerült viszont az új felsorolásból a többször elítélt akasztói vállalkozó Stadler József, ahogy már korábban fellélegezhetett az adócsalásért jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt Gáspár Győző és felesége, Gáspárné Balla Beáta - írja a napi.hu.

  Az állami adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 100 millió forintot meghaladó nem magánszemély - adózók közzététele (2016. június 30-i állapot)

  Csatolmányokban találhatóak a 180 napon keresztül folyamatosan fennálló 10 és 100 millió forintot meghaladó magánszemélyek és cégek listája. Forrás:nav.gov.hu