Itt az új adóslista: 10 millió forint feletti adótartozók


 • Vállalkozónet
  jún 18, 2017

  Az állami adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező – magánszemély (és egyéni vállalkozók) – adózók (2017.03.31-i állapot) Forrás: nav.gov.hu

   Az adóhatóság negyedévente teszi közzé a tartós adósok listáit, amelyek csak az adózó nevét és címét, illetve székhelyét, valamint a társaságok, vállalkozók esetében az adószámot tartalmazzák, a fennálló tartozás összegét nem ismertetik.
  2016 év végén 3022 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott egyenként több mint 10 millió forinttal.

  A listát böngészve több ismert névre bukkantunk: akad köztük énekes, politikus, ügyvéd, orvos, realityszereplő, tanácsadó és sportvezető is.

  A listán van Hertelendy Klára is, aki egykor Baby Klári néven tagja volt a Baby Sisters lányegyüttesnek.
  Berki Krisztián sem küzdötte le még magát a szégyenlistáról: a 2016 júniusi összesítéshez hasonlóan a NAV 2017-es listáján is olvasható még a neve. Nem évült el adótartozása, a volt szocialista politikus Zuschlag Jánosnak sem. Portik Tamás adótartozását sem fizette ki senki sem, így még ő is szerepel ezen a 2017-es listán.
  A plasztikai sebész Dr.Seffer István, a szülész-nőgyógyász Dr. Vereczkey Attila, a fogorvos Dr. Morid Mahmoud Reza is még mindig szerepelnek a NAV szégyenlistáján. Tóthfalusi György Pál is, a kétezres évek végén a BKV Zrt. igazgatóságának elnöke volt.

  Lekerült viszont a listáról:
  Faludy György Kossuth-díjas költő-író-műfordító özvegye, Faludy Fanni (aki a NAV nyilvántartásában Faludy-Kovács Katalin Fatime néven szerepelt egykor) az egri Gál Tiborné neve is, aki gyermekeivel viszi tovább elhunyt férje borászatát.