Hol, mit és kit ellenőriz az adóhivatal a nyár közepén


 • Vállalkozónet
  júl 16, 2017

  Számla- és nyugtaadás, az online pénztárgép és alkalmazottak bejelentése valamint forgalomszámlálást is végezhetnek a revizorok. Nem árt résen lenni!

  NAV ellenőrzés Észak-Budapesten

  A NAV munkatársai a nyári időszakban a belváros területén működő turisztikai szolgáltatást nyújtó vállalkozásokat (segway, tuktuk, riksa, városnéző buszok), a Duna budapesti szakaszán működő turistahajókat és az I. és V. kerületben működő népművészeti- és ajándék kiskereskedelmi vállalkozásokat ellenőrzik.

  A vizsgálatok a számla- és nyugtaadásra, az online pénztárgépek szabályszerű használatára, az áruk eredetének ellenőrzésére és az alkalmazottak szabályszerű foglalkoztatására irányulnak. Ezen felül a revizorok esetenként pénzkészlet-ellenőrzést és forgalomszámlálást is végezhetnek.

  NAV ellenőrzés Baranya megyében július 17. és 31-e között

  A NAV Baranyában július 17. és 31. között Komlón, Mohácson, Szigetváron, Szentlőrincen, Villányban, Harkányban, Siklóson és környékén valamint a turisztikailag jelentősebb városokban és falvakban fokozottan ellenőrzi a gazdálkodókat, hogy adnak-e szabályos nyugtát, bejelentik-e alkalmazottaikat és tudják-e igazolni áruik eredetét. A próbavásárlások, próbaszolgáltatások igénybevétele mellett forgalomszámlálásra is számíthatnak a kereskedők, vendéglátósok és szolgáltatók.

   

  Júliusi NAV ellenőrzések Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 

  A NAV júliusban Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében az idegenforgalmi szempontból frekventált településeken elhelyezkedő strandokon - Tiszaújvárosban, Bogácson, Miskolcon -, illetve a bányatavaknál működő vendéglátóhelyeket ellenőrzi. Az akció július 12-től július 20-ig tart, melyben a revizorok a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint a jövedéki termékek forgalmazási szabályainak betartását vizsgálják. Az ellenőrzésekre egész nap számítani lehet.

  Helyszíni NAV ellenőrzések Nógrád megyében a 29. héten

  A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a 29. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • július 17. (hétfő): Rétság és környéke
  • július 18. (kedd): Szécsény és környéke
  • július 19. (szerda): Érsekvadkert és környéke
  • július 20. (csütörtök): Pásztó és környéke

  A revizorok elsősorban a kereskedőknél és vendéglátóknál, ital-kiskereskedőknél (kocsma), valamint az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett adózóknál vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatot, valamint az alkalmazottak bejelentését.

  A revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

  Pest megye

  Kiemelt NAV ellenőrzések Pest megyében a 29. héten

   A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. július 17-től 2017. július 23-ig (29. hét) kiemelten ellenőrzik Szentendre belvárosi és Duna-parti területén működő vállalkozásokat.

  Az ellenőrzések jellemzően a vendéglátóhelyek, kiskereskedések, zöldség- és gyümölcsárusok, személyszállító szolgáltatók, idegenvezetési szolgáltatások, mozgóárusok, illetve a szolgáltatást nyújtók körében várhatók. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják

  NAV ellenőrzések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a 29. héten

  A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága az ellenőrzések kiemelt helyszíneinek nyilvánosságra hozatalával szeretné felhívni az adózók figyelmét, hogy bizonylatolási kötelezettségüknek körültekintően tegyenek eleget.

  A közzétett adatok nem zárják ki, hogy a NAV ellenőrei máshol is fognak ellenőrzést tartani, azonban a megjelölt településeken teljes bizonyossággal jelen lesznek.

  A 2017/29. heti operatív ellenőrzések helyszínei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében:

  • július 17. (hétfő): Nyíregyháza
  • július 18. (kedd): Vásárosnamény
  • július 19. (szerda): Mátészalka, Csenger
  • július 20. (csütörtök): Fényeslitke, Mándok
  • július 21. (péntek): Pócspetri, Nyírgyulaj

  Nyári akció Tolna megyében

  A NAV tolnai munkatársai júliusban elsősorban a nagyobb települések (Szekszárd, Dombóvár, Paks, Dunaföldvár) strandjain, piacokon, közterületeken,  illetve a nagyobb rendezvényeken, fesztiválokon jelennek meg, és főként a nyugtaadást, a szabályos foglalkoztatást, az árukészlet eredetét és a jövedéki előírások betartását ellenőrzik, valamint forgalomszámlálásokra is sor kerülhet.

   

  Folyamatos helyszíni ellenőrzések Vas megyében

  A Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai folyamatosan ellenőrzik a különböző rendezvényeken, vásárokon tevékenységet végző adózókat. Az összehangolt ellenőrzések a jövedéki termékeket érintő szabályok betartására, a bizonylat-kibocsátásra, a foglalkoztatás szabályszerűségére irányulnak. A pénzügyőrök és az adóellenőrök kiemelt figyelmet fordítanak az engedély nélkül tevékenységet végzők kiszűrésére is.

   

  Fokozott NAV ellenőrzések Veszprém megyében 2017. július 13. és 30. között

  A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. július 13. és 30. között ellenőrzést tartanak a turisták által gyakran látogatott területeken valamint a nagy érdeklődésre számot tartó rendezvényeken.

  Az ellenőrzések elsősorban a turisztikai szolgáltatást nyújtó vállalkozásokat, ajándék kiskereskedelmi vállalkozásokat, vendéglátó- és szórakozóhelyeket, ital kiskereskedőket, szezonális árusítóhelyeket, strandokon és rendezvényeken működő szolgáltatókat, lángos/palacsinta/fagylalt árusokat, személyszállítási tevékenységet folytatókat, szálláshely-szolgáltatókat érintik.

  A helyszíni ellenőrzések elsősorban a számla- és nyugtaadásra, az alkalmazottak szabályos foglalkoztatására, az online pénztárgép szabályszerű használatára, valamint a jövedéki termékek forgalmazásával kapcsolatos kötelezettség teljesítésére irányulnak. A revizorok az az áruk eredetvizsgálatát, a pénzkészlet ellenőrzését és egyéb adatgyűjtést is lefolytathatnak.