Hogyan foglaljunk online repülőjegyet olcsón?


 • Vállalkozónet
  jan 22, 2016

  Mire érdemes odafigyelni akkor, ha külföldi utazást tervezünk, és annak dátumát már jó előre látjuk?

  Ha külföldi utazásról van szó, akkor napjainkban sokan teszik le a voksot a repülővel történő közlekedés mellett. Nem csak kényelme miatt olyan népszerű, hanem gyorsasága, és persze a ma már rendkívül jó árak apropóján is. Bár a karácsonyi szabadságolásoknak már vége, de ez korántsem jelenti azt, hogy januárban kevesen választanák a külföldi pihenést. Egy-egy hosszú hétvége erejéig sokan indulnak útnak, de a rendszerint munka céljából utazók száma sem szokott csökkenni. Az online repülőjegy foglalás remek módja annak, hogy otthonunk kényelméből szerezzük be a repjegyet.

  De hogyan tehetjük ezt meg a legolcsóbban? Mire érdemes odafigyelni akkor, ha külföldi utazást tervezünk, és annak dátumát már jó előre látjuk? A paravion.hu most néhány olyan alapvető tényre igyekszik felhívni a figyelmet online repülőjegy foglalás kapcsán, amelyeket megéri szem előtt tartani a takarékoskodás érdekében.

  Foglalás egy-két hónappal korábban

  A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha külföldi utat tervezünk, akkor annak időpontját általában már néhány héttel előre tudni szoktuk. A szabadság ütemezése, vagy a teendők elintézése mellett érdemes arra is törekedni, hogy az online repülőjegy foglalás is jóval előre megtörténjen. A legjobb áron az utazást megelőzően egy-két hónappal lehet jegyet venni. Az ok nem más, mint az, hogy ilyen távlatban még gyakorlatilag tele a járat üres helyekkel. Ahogyan azonban közeledünk az utazás időpontjához, úgy emelkednek az árak is. Ha tehát tud előre tervezni, akkor megéri megtennie ezt. Ne feledkezzen meg az útlemondási biztosításról sem, ezzel a váratlan helyzetekre készülhet fel, melyek- valljuk be,- mindannyiunk életében előfordulhatnak.

  Rugalmasság mindenekfelett

  Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet a rugalmasság fontosságára. Maga dönt arról, mikor utazik? Sokan vannak, akiknek nincs egy konkrét dátumhoz kötve az indulás, s ilyenkor érdemes alaposan körülnézni a lehetőségek között. Döntsön a jegyárak függvényében, melyek több tényező együttes hatására alakulnak ki.

   

  A hétköznapok közül szerdán általában olcsóbbak a jegyek, mint pénteken. Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy a légitársaságok ár szempontjából általában preferálják, ha a szombati napot az utas a célállomáson tölti, és csak utána indul vissza. E tekintetben tehát a visszautazás dátuma is jelentőséggel bír. Gondolt már arra, hogy megnézze a környező országok reptereinek ajánlatait az indulás helyszíne kapcsán?

  Bár legtöbben a Budapest Airport mellett teszik le a voksot, de néha bizony előfordul, hogy bécsi vagy pozsonyi indulással kedvezőbb árak érhetőek el. Ez természetesen csak akkor éri meg, ha lakhelyéből adódóan nem jelent elérhetetlen távolságot a külföldi reptér megközelítése.

  Biztos, hogy jobban megéri a fapados?

  Ha online repülőjegy foglalás kerül szóba, akkor legtöbben úgy vannak vele, hogy a fapados járatok maguktól értetődően a legjobb választásnak bizonyulnak. Kétségtelen, hogy néha valóban meglepően jó ajánlatokkal találkozni, de a tapasztalatok mégis azt mutatják, hogy egy jó választással, és időben történő foglalással a hagyományos légitársaságok sem sokkal drágábbak. A fapadosak esetén mindenképpen számolnia kell azzal is, hogy a poggyászfeladásért esetleg pluszban kell majd fizetnie, és akár egyéb költségekre is számíthat. 

  A fapadosak által használt félreeső repülőtérről valahogyan el kell jutnia majd a szállodához, ami szintén kényelmetlenséget és költséget jelent. A rugalmasság olyan érv, melyet légitársaság választáskor és online repülőjegy foglaláskor is ajánlott szem előtt tartani. Forrás: paravion.hu